|
Kakaós szívek
Hozzávalók a tésztához:
-
250 g tejföl (kefir vagy joghurt)
-
2 tojás
-
100 g olvasztott vaj
-
1 kávéskanál só
-
6 evőkanál cukor
-
25 g friss élesztő
-
0,5 kg liszt
A töltelékhez:
-
2-3 evőkanál kakaópor
-
kb. 10 evőkanál kristálycukor
-
puha vaj
A tojásokat a cukorral és a sóval habosra keverem. Hozzáadom a tejfölt és az élesztőt, végül az olvasztott vajat.
Beleszórom a lisztet, és addig dagasztom, míg elválik az edény oldalától. Először nem az összes lisztet adom hozzá, mert a lágyabb tésztát könnyebb jól elkeverni, mint a keményet utólag lágyítani. Annyi lisztet adok hozzá, hogy rugalmas, puha állagú, de jól formázható legyen! Egy lisztezett vagy zsírozott edénybe teszem letakarva, és hűtőben hagyom jó pár órára, vagy egy éjszakára.
A tésztából 12 gombócot formázok, kicsit hagyom felmelegedni, majd egyenként oválisra nyújtom, vékonyan megkenem puha vajjal, és megszórom a kakaóval összekevert cukorral. A hosszabbik oldala felöl feltekerem, félbe hajtom, majd egy éles késsel bevágom, de nem teljesen végig. A két vágott felet szív alakúra kifordítom, ahogy a képeken is látszik. Sütőpapíros tepsibe fektetem, és megkenem tojással. 190 °C-os, előmelegített sütőben 15-20 percig sütöm. Én egy kicsit túlsütöttem, ezért nem olyan mutatós, de nagyon finom.:(
Forrás: Barbi Konyhája
| |