|
Krémsajtos-kukoricás rakott krumpli
Hozzávalók:
-
1 kg krumpli
-
40 dkg darált sertéshús
-
1 fej lilahagyma
-
1 doboz kukoricakonzerv
-
2 dl tejföl
-
10 dkg tömlős sajtkrém
-
10 dkg reszelt sajt
-
só, bors
A krumplit héjában megfőzöm, kihűtöm és meghámozom. Karikára felszeletelem.
A darált húst kevés olajon megpirítom, sózom, borsozom.
A krumpli karikák felét egy kiolajozott tepsibe rakom. Ráterítem a darált húst, majd rászórom a karikára vágott hagymát, és a kukoricát.
A tejfölt egy kevés vízzel, sóval elkeverem, és ráöntöm a krumplira, majd befedem a maradék krumpli karikákkal. A krémsajtot rákenem (nem árt egy evőkanál tejföllel kicsit kikeverni, mert nehéz kenni, ha nem elég krémes), és rászórom a reszelt sajtot.
Alufóliával lefedve kb. 15 percig sütöm a 180 C°-os előmelegített sütőben, majd fólia nélkül, míg szép színe lesz a sajtnak.
Forrás: Nosalty/Angi
| |
Kedves Angi!
Ami jónak néz ki, azt szívesen kipróbálom én is, és ez tényleg jó volt.:) Köszönöm szépen.
Üdv.
Aliz