|
Citromkrémes csipkés keksz
Hozzávalók:
-
200 g cukor
-
150 g Ráma
-
150 g zabpehely
-
2 tojás
-
2 púpos evőkanál finomliszt
-
2 kávéskanál sütőpor
Krémhez:
-
500 g mascarpone
-
3 evőkanál porcukor (ízlés szerint)
-
1 citrom leve és reszelt héja
Az olvasztott margarinhoz keverem a zabpelyhet, a cukrot, és 10 percig pihentetem. A tojásokkal összekeverem, és a sütőporos lisztet is hozzáadom.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe kiskanálnyi halmokat rakok egymástól távol, mert sülés közben elterül.
Előmelegített 175 °C-os sütőben kb. 10 percig sütöm. Óvatosan szedem le a sütőpapírról, mert könnyen törik.
A krémhez a mascarponét elkeverem a citrom levével, és a reszelt héjával, és ízlés szerint adok hozzá porcukrot. (Nem kell bele sok cukor, mert a tészta nagyon édes.)
2-2 korongot összeragasztok a krémmel. Hűtőszekrényben tartom a tálalásig. Nagyon megpuhul a krémtől, de finom. Nekem önmagában is nagyon ízlett a keksz. Kipróbáltam lekvárral töltve is, úgy is nagyon finom, és nem lett túl puha sem.
Forrás: TraRita/Nosalty
| |
Kedves Aliz!
Tegnap megsütöttem ezt a kekszet, igaz nem töltöttem meg, mire elkészítettem volna a krémet, nem volt mit megtölteni, úgy elfogyott. Nagyon finom ropogós és egyszerűen elkészíthető. Ma újra sütnöm kellett, citromhéjat reszeltem bele így is nagyon finom lett. Az ünnepi asztalon simán megállja a helyét. Köszönöm a receptet.