|
Ajvár
Hozzávalók:
-
4 nagy kápia paprika
-
1 padlizsán
-
1-2 gerezd fokhagyma
-
só, bors
-
olaj
A paprikákat és a padlizsánt fóliával bélelt sütőben jól megsütöm. Nem baj, ha a paprika héja megfeketedik egy kicsit. Ekkor kiveszem, szorosan lezárom az edényt fóliával, hogy a keletkezett gőz miatt könnyen lejöjjön a bőre. A padlizsán héjából kikaparom a húsát, és a tiszta paprikahússal együtt egy edénybe rakom. Hozzáreszelem a fokhagymát, sózom, borsozom, és egy mixelő rúddal pépesítem. Végül egy kis olajat keverek hozzá, hogy krémes állagú legyen.
Megjegyzés: ez nem egy autentikus Ajvar recept, nincs benne még hagyma sem, csak fokhagyma. Inkább próbaként készítettem, és kenyérre kenve ettük. Finom volt.
| |