|
Krumplis fokhagymaleves
Hozzávalók 4 személyre:
-
3-4 közepes krumpli
-
4-5 gerezd fokhagyma
-
2 db leveskocka (zöldség vagy húsleves)
-
2 púpos evőkanál tejföl
-
1 liter víz
Feltét:
-
bagett szeletek
-
reszelt sajt
A megtisztított és felkockázott krumplit 1 l vízben felteszem főni. Hozzáadom a 2 leveskockát, a megtisztított, néhány db-ra vágott fokhagymagerezdeket, és lefedve puhára főzöm. Sózom, és egy mixelő rúddal turmixolom, a tejfölt is hozzáadva. Már nem kell tovább főzni, csak melegíteni.
Közben bekapcsolom a sütőt 200 °C-ra. Egy tepsibe sütőpapírt fektetek, és a reszelt sajtból halmokat rakok. Addig sütöm, míg szép aranybarna, ropogós tallérokat nem kapok. Tálalás előtt megpirítom a bagettszeleteket, és a leveshez kínálom a sajttallérokkal együtt.
Megjegyzés: ez egy nagyon egyszerű, és nagyon gyorsan elkészíthető leves. (A képeken csak fele adag készült.)
| |