|
Currys-ananászos halragu
Hozzávalók:
-
1 kg tengeri halfilé
-
fél doboz ananászkonzerv
-
1 evőkanál méz
-
curry
-
só
-
olaj
A halfilét kockára vágom, és egy mély serpenyőben klevés olajon elkezdem pirítani. Mivel fagyasztott halból készül, így enged levet, más folyadékra nincs szükség. Sózom, curryvel bőven fűszerezem. Hozzáadom az ananászt a leve nélkül, majd elkeverem a mézzel. Időnként megkeverve addig párolom, míg a leve nagy részét elpárologja. Akkor jó, ha érezni a curry ízét, sós, és édes is egyszerre.
Burgonyapürét tálaltam hozzá.
Megjegyzés: Niki (menyem) ötlete alapján készült. Ő többféle gyümölcsöt is tett hozzá, és nagyon finom volt, én most csak ananásszal készítettem, de így is nagyon ízlett még nekem is, pedig nem vagyon nagyon halas.
| |