|
Sajttorta
Hozzávalók: (8-10 szelethez)
-
25 dkg teljes kiőrlésű keksz
-
10 dkg vaj vagy margarin
-
70 dkg krémsajt
-
15 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 citrom
-
1 dl tejföl
-
1 dl tejszín
-
2 tojás
-
3 tojássárgája
-
2 teáskanál étkezési keményítő
A kekszet egy duplakéses aprítóban ledarálom, és összekeverem az olvasztott vajjal. Egy 23 cm-es kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibélelem, és belenyomkodom a vajas kekszet. Hűtőbe teszem, míg elkészül a krém.
Egy keverőtálba rakom a hozzávalókat, a krémsajtot, a tejfölt, a tejszínt, a citrom reszelt héját és levét, a vaníliás cukrot, a keményítőt és a tojásokat. Összekeverem, és a kekszre öntöm. A formát kívülről alufóliával borítom. Tepsibe teszem, és forró vizet öntök rá, de csak annyit, hogy ne ússzon benne, majd 180°-ra előmelegített sütőben 45-50 percig sütöm. Ha a teteje nagyon pirul, de még nagyon lágy a közepe, akkor letakarom egy darab sütőpapírral.
Kihűlés után veszem le csak róla a sütőformát.
Forrás: eletforma.hu
Megjegyzés: a másfél éves unokám a legkisebb felbontásúra állította a fényképezőgépemet, ami csak akkor derült ki, amikor letöltöttem a gépre a képeket, de addigra elfogyott a torta, így a végeredményt csak kicsiben tudom megmutatni.
| |
Bocsánat! A kekszet olvastam lisztnek. :-) Nincs kérdésem. De hamarosan elkészítem, az biztos. Köszönöm a receptet.
„ Kedves Aliz!
A lisztet mibe kevered bele? A krémbe? Köszönöm: Kriszta