|
Burgonyaleves pirított kolbásszal
Hozzávalók:
-
3-4 közepes burgonya
-
1 fej hagyma
-
1 csapott evőkanál pirospaprika
-
só, bors
-
1 babérlevél
-
fokhagyma /fokhagymapor
-
1 dl tejföl
-
1 evőkanál liszt
-
kb. 25 cm-es füstölt kolbász
A burgonyát kockára vágom, a hagymát apróra, és egy fazékban kevés olajon megfuttatom. A tűzről lehúzva elkeverem benne a pirospaprikát, azonnal felöntöm kb. másfél liter vízzel, és belerakom a burgonyát. Beledobom a babérlevelet, sóval, borssal, fokhagymaporral ízesítem, és lefedve puhára főzöm. Közben a tejfölt 1 evőkanál liszttel csomómentesre keverem. Mielőtt beleöntöm a levesbe egy merőkanálnyi forró levest adok hozzá, elkeverem, és úgy öntöm a többihez.
Közben a kolbászt kisebb kockákra vágom, és egy teflon serpenyőben megpirítom. Tálaláskor mindenki szór belőle a tányérjába. Egészen más íze van így, mintha belefőtt volna a levesbe. Nagyon gyors, egyszerű leves.
| |