|
Sportkrémes kocka
Hozzávalók a gesztenyés piskótához:
-
7 tojás
-
25 dkg gesztenyemassza
-
20 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
A krémhez:
-
2 db nagy Sportszelet
-
2 dl Hulala vagy tejszín
-
2,5 dl dl tej
-
1 csomag vaníliás Aranka krémpor
Díszíteni:
A tojások sárgáját a gesztenyemasszával, 10 dkg cukorral, egy kevés rummal vagy inkább rumaromával jól kikeverem. A tojások fehérjét kemény habbá verem a cukor másik felével, a vaníliás cukorral, és óvatosan a gesztenyés masszába forgatom.
Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelek és belesimítom a masszát. 180 °C-os sütőben megsütöm.
Közben elkészítem a krémet. A krémport a tejbe szórom és elektromos habverővel addig keverem, míg kemény, habos nem lesz. Belereszelem a reszelő durvább részén a 2 csokit, és lazán beleforgatom a tejszínhabot. Ha habtejszínnel készül, akkor nem árt hozzá zselatint is keverni vagy habfixálót, és egy kis cukrot, mert a tejszín nem édes, mint a Hulala.
Ha kihűlt a gesztenyés piskóta, 3 részre vágom, és megtöltöm a krémmel a lapokat. A tetejét olvasztott csokival díszítem.
| |