|
Csokis-szilvás linzerbatyu
Hozzávalók:
-
30 dkg liszt
-
20 dkg vaj vagy margarin
-
10 dkg porcukor
-
csipetnyi só
-
szilva
-
csoki
-
1 kévéskanál sütőpor
-
1 tojás a kenéshez
-
porcukor a tetejére
Készítek egy tojás nélküli linzertésztát. A liszthez keverem a sót, a sütőport, majd gyorsan összemorzsolom a vajjal, és összegyúrom, hogy összeálljon. Fél órára beteszem a hűtőbe. Közben kimagozom a szilvát.
A tésztát kinyújtom, de nem túl vékonyra, majd kiszaggatom egy csészével. Mindegyik közepére egy fél szilvát fektetek. Durvára vágott étcsoki-darabokat teszek a mag helyére, szórok rá egy kevés őrölt fahéjat, és ha kicsi a szilva, ráteszem a másik felét, ha nagy, csak egy felet használok egy sütihez. Felvert tojással megkenem a körök szélét, és becsomagolom a szilvákat. A tetejét tojással megkenem, villával húzott barázdákkal díszítem, és előmelegített 200 °C-os sütőben megsütöm. Porcukorral meghintve tálalom.
Megjegyzés: amikor nincs friss szilva, lehet teában áztatott aszaltszilvával is készíteni.
| |