|
Sárgarépás borsó-krémleves
Hozzávalók:
-
40 dkg borsó
-
30 dkg sárgarépa
-
1-2 szál fehérrépa
-
2 evőkanál liszt
-
0,5 l tej
-
0,5 l víz
-
1 hagyma
-
1 zöldpaprika
-
só, bors
-
ételízesítő
-
petrezselyem
-
olaj
A répákat felaprítom, és egy kevés olajon megpirítom. Hozzáadom a borsót, majd rászórom a lisztet, és pár percig kevergetem. Felöntöm a vízzel és a tejjel. Beledobok egy egészben hagyott vöröshagymát, és egy zöldpaprikát. Sóval, borssal és ételízesítővel fűszerezem, majd lefedve készre főzöm.
Ha minden zöldség puha, akkor összeturmixolom. Egy szűrőn átszűröm, jól átnyomkodom, hogy jó krémes állaga legyen. Ha túl sűrű, még egy kis tejjel hígítom, és apróra vágott petrezselymet keverek hozzá, de azzal már nem főzöm.
Pirított zsemlekockával tálalom.
Megjegyzés: nem muszáj átszűrni, ha valakit nem zavar a borsó héja, de én jobban szeretem, ha selymes az állaga. Nagyon finom krémleves.
| |