|
Sültszalonnás krumplisaláta
Hozzávalók:
-
1 kg krumpli (ha van salátának való)
-
25 dkg füstölt húsos szalonna
-
1 nagy fej hagyma
-
2 dl tejföl
-
3 tojás
-
só, bors, mustár
A krumplit megfőzöm, de teszek a vízbe sót, így kevésbé esik szét. Ha van, olyan fajtát választok, ami nem szétfövő fajta. Megtisztítom a héjától, és hagyom teljesen kihűlni. Karikára vágom.
A hagymát és szalonnát felaprítom, a tojásokból 4 perces lágy tojást főzök. A tojások lágy közepét egy tálkába teszem, és hozzáadom a tejfölt. Ízesítem sóval, borssal, mustárral, és én egy kis cukrot vagy folyékony édesítőt is adok hozzá, mert úgy nekünk jobban ízlik. Belekeverem az apróra vágott vöröshagymát. A szalonnát zsírjára pirítom, és a zsírjával együtt a krumplihoz adom. A tojások fehérjét is felaprítom és ezt is a krumplihoz keverem. Közben meg is sózom. A mártással összeforgatom, és beteszem a hűtőbe pár órára, hogy az ízek összeérjenek. Ilyesmit legjobb előző este elkészíteni.
Forrás: eletforma.hu
| |