|
Babette blogjában láttam ezt a fajta húslevest. Kipróbáltam és nagyon jól fogadta a család. Én a szokásos töltelékmasszámat készítettem el hozzá.
Töltelékes húsleves
Hozzávalók a töltelékhez:
-
2 db szikkadt zsömle
-
1 nagy tojás
-
2-3 db gomba
-
1 kis fej hagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
só, bors
-
ételízesítő
-
majoránna
-
petrezselyem
A szikkadt zsömlét vízben megáztatom, és jól kinyomkodom. A hagymát apróra vágom, a gombát lereszelem (de csak azért, mert nálunk a gyerekek nem esznek gombát, kivéve, ha nem tudják, hogy az is van benne, és így reszelve nem látják). A hagymát kevés olajon megdinsztelem, és a gombát is megfuttatom rajta. Fokhagymát is belenyomom. A zsömléhez adom a tojással együtt. Sózom, borsozom, egy kevés ételízesítővel fűszerezem, apróra vágott petrezselymet és egy kevés majoránnát adok még hozzá, és alaposan összekeverem.
A masszát két folpack fóliadarabba tekerem, és a levesben megfőzöm. A húslevesem receptje itt található:
Tálaláskor kibontom, felszeletelem, és a zöldségekkel együtt tálalom a leveshez.
| |