|
Narancsos meggyleves
Hozzávalók:
-
1 üveg magozott meggybefőtt
-
0,5 liter 100 %-os narancslé
-
0,5 liter víz
-
2-3 narancs
-
1 csomag puncs ízű pudingpor
-
kb. 1 dl meggyszörp
-
2 dl tejszín
A vizet és meggybefőtt levét egy edénybe felteszem forrni. Közben az egyik narancs héját hozzáreszelem. Egy dl vízben elkeverem a pudingport, és a forrásban lévő vízhez adom. A narancsokat meghámozom, és a húsát úgy vágom ki a gerezdekből, hogy még a hártyák se nagyon maradjanak rajta, így biztos nem keseredik meg benne. Kisebb darabokra vágom, és a leszűrt meggyel együtt a fazékba öntöm. Pár perc után lehúzom a tűzről. Cukor helyett meggyszörppel édesítem, így nem csak édes lesz, de a meggyes ízt is erősíti. Hozzáöntöm a narancslevet, és ha kihűlt, hozzákeverem a tejszínt.
| |