|
Kukoricás csirkemell
Hozzávalók:
-
2 csirkemell filé
-
40 dkg fagyasztott kukorica
-
3 dl tej
-
2 dl tejszín
-
só, bors
-
petrezselyem
-
(1 kiskanál cukor)
-
liszt
A csirkemell filét több kisebb szeletre vágom. Sózom, borsozom, és lisztben megforgatom. Egy serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát elősütöm. Felöntöm a tejjel, és összeforralom. A még kicsit fagyos kukoricát egy duplakéses aprítóban durvára aprítom. Maradjanak benne darabos szemek is, meg egészen aprók! Ezt is hozzáadom, sózom, apróra vágott petrezselyemmel ízesítem és lefedve közepes hőmérsékleten addig párolom, míg a hús teljesen megpuhul. Többször is meg kell keverni, mert a liszt miatt könnyen lekaphat az alja. Célszerű nagyobb teflon serpenyőben készíteni. Ha túl sűrű, lehet hozzá tejet vagy vizet önteni. Végül hozzáöntöm a tejszínt, és ha a kukorica nem volt elég édeskés, egy pici cukrot is adok hozzá. (Ez ízlés kérdése. Nem lesz nagyon édes, mégis kiemeli a kukorica ízét. Ha konzerv kukoricából készítem, akkor nem kell, mert az már eleve édesített valamennyire.) Akkor jó, ha egy sűrű mártás vonja be a hússzeleteket. Rizzsel tálalom.
| |
Kedves Fanni!
Köszönömszépen a visszajelzést.:) A kapor az egyetlen fűszer, amit csak a savanyú uborkában tudok elviselni. Gyerekkoromban sok kapor volt a kertünkben és már akkor se bírtam a szagát. Nagyon kevés étel van az oldalom, amihez azt használok, bár néha nem lehet kihagyni.:)