|
Mindig örülök, ha találok olyan húsreceptet, ami mogyoróval készül, mert ez az egyik kedvencünk, különösen csirkével párosítva. A recept nem említi, hogy milyen mogyoró, én amerikai mogyoróval készítem a hasonló ételeket.
Csirke mogyorószószban
Hozzávalók:
-
12 kicsi vagy 8 nagyobb felső csirkecomb filé
-
10-12 dkg amerikai sós mogyoró
-
3 szál újhagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 szelet szikkadt kenyér
-
3 dl csirkeleves
-
3 dl fehérbor
-
olaj
-
sáfrány
-
aprított petrezselyem
-
só, bors
A hagymákat felaprítom, a kenyérszeletről levágom a héját. Kevés olajban megpirítom a hagymákat és a kenyér mindkét oldalát. Aprítógépbe teszem a mogyorót, a pirított kenyeret, a hagymákat, pár kanál olajat, és annyi vizet, hogy krémes állagú legyen.
A húst sózom, borsozom, és egy kevés olajon mindkét felükön megpirítom. Felöntöm a húslevessel és a borral. Fűszerezem sáfránnyal (ha nincs, kurkumával). Összeforralom, és mogyorókrémet is hozzáadom. Kis lángon addig főzöm, míg a hús teljesen puha lesz, a szósz sűrű és krémes.
Megjegyzés: próbáltam tartani magam az eredeti recepthez, bár a borból nem tettem hozzá a teljes mennyiséget, de a családnak még ez is sok volt. Nem igazán szertik a bor jellegzetes ízét, így azt kérték, hogy legközelebb hagyjam ki belőle, mert amúgy meg nagyon finom.
Forrás: http://www.eletforma.hu/receptek/mogyoroszoszos-csirke/
| |