|
Ananászos-krémes kocka
Hozzávalók:
A tésztához:
-
0,5 kg kész leveles-vajas tészta
-
vaj
-
porcukor
Az ananászos krémhez:
-
1 doboz ananászkonzerv
-
2 evőkanál étkezési keményítő
-
1 csomag vaníliás cukor
A vaníliás krémhez:
-
2 csomag vaníliás pudingpor
-
8 dl tej
-
2 tojás
-
3-4 evőkanál cukor
Tejszín réteg:
-
4 dl Hulala vagy tejszín+habfixáló
-
cukor
A tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztom és kettévágom. Vékonyra nyújtom az egyik lapot, és sütőpapíros nagy tepsiben megsütöm. Előtte villával megszurkálom. A másik lapot is vékonyra nyújtom a sütőpapíron, megkenem olvasztott vajjal, és porcukrot szitálok rá. Pizzavágóval kockákra szeletelem és megsütöm. Mire megsül a tetején a vajas cukor egy kicsit karamellizálódik, és finom, ropogós lesz.
Az ananászkonzerv levét leszűröm, a húsát felaprítom. A levében elkeverek két púposabb evőkanálnyi étkezési keményítőt, és sűrűre főzöm. Adok hozzá egy csomag vaníliás cukrot. Ha így sem elég édes az ananász, egy kevés cukrot is szórok bele.. (Ha vastagabb ananászréteget szeretnénk, akkor még vizet és keményítőt lehet hozzá adni.) Belekeverem a felaprított ananászt, és a kihűlt alsó tésztalapra kenem.
A vaníliás réteghez a tejet a cukorral felteszem forrni. Előtte a tejből kiveszek annyit, hogy a vaníliás pudingport el tudjam keverni benne, meg a 2 tojás sárgáját. A forró tejhez öntöm, és sűrűre főzöm. A fehérjét felverem habbá, és a tűzről lehúzott forró krémhez keverem gyorsan, hogy ne legyenek benne főtt habcsomók. Ezt az ananászra öntöm, és hagyom teljesen kihűlni.
A tejszínt felverem a habfixálóval és ízlés szerint cukorral. A kihűlt vaníliás krémre kenem, és a tésztakockákat sorban a tetejére rakom.
(A tetejére csak díszítésnek szórtam pocukrot, mert a nélkül is elég édes.)
| |