|
Aszalt szilvás, konyakos csokitorta
Hozzávalók 24 cm-es tortaformához:
-
25 dkg aszalt szilva
-
4 evőkanál konyak
-
5 dkg vaj
-
2,5 dkg kakaópor
-
10 dkg étcsokoládé
-
15 dkg cukor
-
4 db tojásfehérje
-
8,5 dkg liszt
-
1 kiskanál őrölt fahéj
-
vaj és kakaópor a tortaforma kikenéséhez
Az asztalt szilvát beáztatom a konyakba kb. fél órára. Közben a vajat megolvasztom a mikróban, beletördelem a csokit és kevergetve felolvasztom. Hozzákeverem a cukrot, a kakaóport, és 1 dl vizet. Hagyom hűlni.
A lisztet összekeverem a fahéjjal, és a felvert tojásfehérjébe forgatom, majd a csokis masszát is.
A tortaformát kivajazom, kakaóporral meghintem és beleöntöm a tésztát. Rászórom a szilvát, rálocsolom a maradék konyakot, és előmelegített 190 °-os sütőben kb. 30 perc alatt megsütöm, éppen csak szilárdra.
Megjegyzés: legközelebb kihagyom a kakaós szórást a formában, mert kicsit sok volt a kakaó az ízlésemhez képest.
Forrás: divány.hu
| |
kedves Rzsébet!
Gondolom, gesztenyeliszttel még finomabb lehet. Köszönöm szépen a visszajelzést.:)
Aliz