|
Túrós-joghurtos-epres Zila torta
Hozzávalók:
A piskótához:
-
2 nagy tojás
-
2 evőkanál cukor
-
2 púpos evőkanál liszt
A túrós krémhez:
-
1 nagy pohár joghurt
-
25 dkg túró
-
4 dl tejszín (vagy Hulala)
-
3 evőkanál zselatin
-
6-7 evőkanál cukor (ízlés szerint)
-
1 csomag vaníliás cukor
Az epertöltelékhez:
-
30 dkg eper
-
2 evőkanál cukor
-
1 evőkanál zselatin
Készítek egy 2 tojásos piskótamasszát. A tojások fehérjét habbá verem a cukorral. Lazán belekeverem a tojások sárgáját, és a lisztet. A Zila formához tartozó karikát egy sütőpapírra helyezem, belesimítom a tésztát és 180 °C-os sütőben megsütöm.
A túrót egy duplakéses aprítóba teszem a joghurttal együtt. Adok hozzá cukrot (ízlés szerint), vaníliás cukrot, és a kevés vízben megáztatott, és a mikróban felmelegített zselatint. A géppel jól összekeverem. A tejszínt habbá verem, és lazán beleforgatom a joghurtos masszát. A formát befújom a formához kapott tapadás gátló anyaggal, és a formába simítom a masszát. Beteszem a hűtőbe pár órára. Egy késsel óvatosan körbevágom, hogy a szilikon ne sérüljön meg. Ráteszem a piskótát és egy tálra borítom.
Az epret a cukorral összeturmixolom. A zselatint egy kevés vízzel összekeverem, majd a mikróban folyósra megmelegítem, és az eperhez keverem. A résekben egyenletesen elosztom, és eperrel díszítem. Tálaláig a hűtőben tartom. Vizes késsel szeletelem.
| |
Kedves Mari!
Még nekem is ki kell tapasztalnom, ha készítek benne valamit biztos felteszem az oldalra.:)