|
Ketchupos sült csirkecomb
Hozzávalók:
-
6 db egész csirkecomb
-
7 ek. ketchupe
-
2 ek. méz
-
2 ek. olaj
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 közepes vöröshagyma
-
só
-
bors
A csirkecombokat kettévágom, konyhai papírtörlővel leitatom róla a nedvességet és megsózom. A vöröshagymát nagyon apróra vágom, a fokhagymát lereszelem, olajat, ketchupot öntök hozzá, sóval, borssal és a mézzel összekeverem. Beleforgatom a húsdarabokat, és lefedve a hűtőben pihentetem. Minél tovább áll, annál jobb. (Érdemes előző nap elkezdeni.)
Egy közepes tepsibe fektetem a combokat, ráöntöm a maradék pácot, majd alufóliával lefedve előmelegített 180 °C-os sütőben kb. 40 percig sütöm. A fóliát leveszem róla, és visszateszem a sütőbe, míg szép piros sült színe lesz.
Megjegyzés: ez a recept nálunk nagyon nyerő, hiszen literszám fogy a ketchup. Köszönet érte Aranytepsinek .
| |
húúúú, micsoda kaja, és tök egyszerű, hétvégén tuti, hogy megcsinálom.
köszönet Mindkettőtöknek!!