Gesztenyés madártej
Hozzávalók:
-
1 l tej
-
35 dkg gesztenyemassza
-
10-15 dkg cukor (ízlés szerint)
-
5 tojás sárgája
-
rum aroma
A habhoz:
-
5 tojásfehérje
-
15 dkg cukor
-
+10 dkg mazsola
-
rum
Tetejére:
-
15 dkg gesztenyemassza
-
5 dkg csoki
A mazsolát rumba áztatom. A cukrot a tojások sárgájával és egy kevés tejjel összekeverem. Közben a tejet felforralom, és beleöntöm a tojásos keveréket. A gesztenyemasszát is belemorzsolom, és felfőzöm. Ízesítem rum aromával. Átszűröm, hogy a gesztenyemasszában lévő héj ne rontsa az élvezeti értékét.
A tojások fehérjét a cukorral habbá verem, és vízbe mártott kanálla nagy gombócokat formázok belőle. 4-et egy tányérra rakok és nem egészen 1 percre a mikróba teszem. (Alacsonyabb teljesítményű mikrónál 1 perc, magasabbnál valamivel kevesebb időre.)
Tálaláskor az tálka aljára rumos mazsolát szórok, ráöntöm a madártejet, a tetejére teszem a habot, és gesztenyemasszát reszelek rá. Olvasztott csokival díszítem.
|
Szia!
Az enyém 800 W-os és maximumon használom.