|
Cigánypecsenye
Hozzávalók 4 személyre:
-
4 nagy vagy 8 kisebb szelet tarja
-
füstölt szalonna
-
só, bors
-
2 gerezd fokhagyma
-
burgonya
A tarjaszeleteket kiveregetem, sózom és borsozom. A szalonnát cm-enként kockásra vagdosom, majd szeletekre vágom. Egy serpenyőben szép taréjosra sütöm. Ebben a zsírban kockára vágott és sózott burgonyát pirítok úgy, hogy előbb alacsonyabb hőmérsékleten fedő alatt párolom (víz nélkűl, mert a só miatt a burgonya enged magából némi vizet), majd magas hőmérsékleten fedő nélkül, egy lapáttal óvatosan többször átforgatom és pirosra sütöm. (Teflon serpenyőt javaslok hozzá, hogy ne tapadjon le.) Így a füstölt szalonna zsírjától nagyon finom is lesz. Közben a szalonnazsírból egy másik teflon edénybe teszek egy keveset, és megsütöm a tarjaszeleteket. A zúzott fokhagymát egy kevés vízzel elkeverem, és bekenem vele a megsült hússzeleteket. A pirított burgonyával és a sült szalonnával tálalom.
Megjegyzés: annyira egyszerű ez az étel, hogy az elmúlt 9 évben, amióta szerkesztem ezt az oldalt, eszembe se jutott, hogy feltegyem.
| |