|
Csirkés alagút
Hozzávalók:
-
3 nagyobb csirkemell filé
-
300-400 g szeletelt bacon
-
3 evőkanál liszt
-
200 g tejföl
-
2 tojás
-
1 csokor petrezselyem
-
300-400 g reszelt trappista sajt
-
só
-
bors
A csirkemellet kockára vágom, sózom és borsozom. A tejfölt összekeverem a tojásokkal, a sóval , a borssal, a petrezselyemmel és a liszttel. Hozzáadom a reszelt sajt kb. harmadát, és a hússal összeforgatom. Két őzgerincformát baconszeletekkel kibélelek úgy, hogy kilógjon a szélén annyi, hogy a tetejére ráhajthassam. Az aljára reszelt sajtot szórok, majd beleöntöm a csirkés masszát. Tetejére szórom a maradék sajtot, és ráhajtogatom a kilógó szalonnaszeleteket.
Egy tepsibe helyezem a formákat, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütöm. Ekkor sütőpapírt helyezek a tepsibe, és óvatosan ráfordítom a csirkés rudat. (Ha a csirke sok levet enged, azt előtte leöntöm róla.) Addig sütöm még, amíg a másik fele is szép pirosra sül.
Megjegyzés: én kimondottan hidegtálra készítettem, így megvártam, míg teljesen kihűl, mert nagyon szépen lehet szeletelni. Nagyon sok lesz belőle és nagyon finom.
Forrás: Barbi konyhája
| |