|
Gomba-krémleves
Hozzávalók:
-
0,5 kg gomba
-
1 fej vöröshagyma
-
1-2 szál sárga- és fehérrépa
-
1 púpos evőkanál liszt
-
olaj
-
só, bors
-
petrezselyem
A tálaláshoz félreteszek 1-2 szép gombát, a többit felaprítom a hagymával és a zöldségekkel együtt.
Kevés olajon elkezdem pirítani a hagymát, majd a zöldségeket, végül a gombát, fedő nélkül. Ha zsírjára sült, megszórom a liszttel, elkeverem és felöntöm 1,2 l vízzel. Sóval és borssal, apróra vágott petrezselyemmel ízesítem, és lefedve puhára főzöm. Mixelő rúddal krémesre keverem. Sült gombával és tejföllel tálalom.
A sült gombához a gombát felszeletelem, lisztben megforgatom, és bő olajban kissé ropogósra sütöm (ami sajnos megpuhul állás közben, ezért frissen sütve az igazi.)
| |