|
Rakott almás-mákos palacsinta
Hozzávalók:
-
30 dkg liszt
-
2 tojás
-
3 dl tej
-
3 dl víz
-
4-5 közepes alma
-
só
-
cukor
-
lekvár
-
darált mák
-
a tetejére csoki
A szokásos módon palacsintatésztát készítek, majd belereszelem az almát. Ízesítem sóval és folyékony édesítővel, így jó íze lesz a palacsintának, mégsem ég le olyan könnyen. Ha nagyon leveses az alma, sűrűbb tésztát keverek, ha szárazabb, akkor hígabbat. Többnyire csak fahéjas cukorral szórom meg a rétegeket, de most kicsit gazdagabban készítettem. Minden palacsintát megkentem lekvárral, ami jelen esetben áfonyalekvár volt, és megszórtam cukorral elkevert darált mákkal. A tetejére üres palacsinta került, majd csokival bevontam a tetejét. Ehhez fél tábla csokit tejszínnel összemelegítettem.
Megjegyzés: közben jutott eszembe, hogy ha baracklekvárral kenném meg, és cukros darált diót szórnék rá, akkor is nagyon finom lenne, olyan „zserbós” íze lenne…de csak áfonyalekvár volt itthon.
| |