|
Gombás-tojásos töltött zsemle
Hozzávalók:
-
4 db zsemle
-
tej
-
1 kis fej hagyma
-
25-30 dkg gomba
-
só, bors
-
petrezselyem
-
4 tojás
-
2-3 evőkanál tejföl
-
5 dkg reszelt sajt
-
olaj
Az apróra vágott hagymát egy kevés olajon megdinsztelem. A gombát felszeletelve hozzáadom, sózom, borsozom és apróra vágott petrezselyemmel ízesítem. Fedő nélkül, időnként megkeverve addig párolom, míg a levét elpárologja. A tojásokat felütöm, felverem, sózom, és a gombára öntve lágyra sütöm.
A zsemlék tetejét levágom, a belseje egy részét kiszedem, és megforgatom egy pillanatra a tejben. (Nem kell eláztatni!) Sütőpapíros tepsire helyezem, megtöltöm a gombás töltelékkel. Tetejére tejfölt kenek, és reszelt sajttal megszórom.
Szép pirosra sütöm.
Megjegyzés: ilyesmit reggelire szoktam készíteni ráérős vasárnapokon.
| |