|
Zöldséges sajtgaluska (levesbetét)
Hozzávalók:
-
1 szál sárgarépa
-
1 szál fehérrépa
-
1 db tojás
-
5 dkg reszelt sajt
-
1-2 púpos evőkanál búzadara
-
2 evőkanál tej
-
só, bors
-
petrezselyem
-
szükség szerint liszt
A zöldségeket feldarabolom, a sajtot is kisebb kockákra vágom. Egy duplakéses aprítóban először a zöldségeket majd a sajtot is egész kis darabokra darálom. Egy kis tálba kiszedem, hozzákeverem a tojást, a sót, a borsot, a petrezselymet és a búzadarát. A két evőkanál tejet is hozzáadom, és állni hagyom, hogy a búzadara megduzzadjon. Ha nagyon lágy, lisztet keverek hozzá, hogy ne essen szét a levesben. Gyöngyöző húslevesben főzöm ki úgy, hogy először csak egy galuskát próbálok ki. Ha szétesik, akkor még keverek hozzá egy kevés lisztet.
Megjegyzés: a gríz mennyisége függ a tojás nagyságától és a zöldségek nedvességétől. Nagyon finom, még a leveskockából készült húslevest is megízesíti.
| |