|
Pavlova torta
Hozzávalók:
-
5 tojás fehérje
-
20 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 evőkanál étkezési keményítő
-
1 evőkanál gyenge ecet
Töltelék:
-
2 dl habtejszín
-
1 csomag Habfixáló
-
ízlés szerint porcukor
A tojások fehérjét félig felverem, majd hozzáadom a cukrot, a vaníliás cukrot, és az ecetet, majd addig verem, míg a hab csúcsosan megmarad a keverőlapáton. Ezután hozzákeverem az étkezési keményítőt.
Sütőpapírra kb. lapostányérnyi kört rajzolok, és a habot egyenletesen elosztom rajta úgy, hogy a közepéről a széle felé magasítom.
Előmelegítem a sütőt 180°C-ra, majd kb. 130 °C-ra visszaveszem a hőmérsékletet, és addig sütöm, míg enyhén rózsaszínesedni nem kezd. A kinyitott sütőben hagyom még száradni.
Közben felverem a tejszínt a cukorral és a habfixálóval. Ha kihűlt a habcsók, megtöltöm a tejszínnel, és idénygyümölccsel kirakom a tetejét. (Mivel nyáron készült, így került rá szilva, nektarin, őszibarack, szőlő.)
| |