|
Mézes-mustáros-mandarinos csirkemell
Hozzávalók:
-
2 csirkemell filé
-
3 nagy mandarin (kisebb narancs méretű)
-
2 evőkanál mustár
-
1 evőkanál méz
-
só
-
bors
-
olaj
Két mandarin megtisztítok, a magokat és a hártyáját eltávolítom. Ezeknél a nagy mandarinoknál ez könnyen megy. A csirkemellből kisebb szeleteket vágok. Sózom, borsozom, és egy serpenyőben kevés olajon mindkét oldalán majdnem készre sütöm. Az egyik mandarin levét kicsavarom, és a húsra öntöm. A hús kicsit lekapott pörzsanyagát szépen feloldja. Ízesítem mustárral és mézzel, majd lefedem és készre párolom. Ha szükséges, még egy kis vizet öntök alá. Kiszedem a húst a tálaló edénybe, a maradék, kissé besűrűsödött mustáros-mézes szószban átforrósítom a mandarinszeleteket. (Ekkor még ízesítem, ha szükséges, mustárral, sóval, mézzel.) A húsra öntöm.
| |