|
Fényes csokimáz
Hozzávalók:
-
20 dkg cukor
-
5 dkg főző kakaópor
-
5 evőkanál tej
-
10 dkg vaj vagy margarin
Minden hozzávalót egy kis lábasba mérek, és lassú tűzön jól összefőzöm. Ha már buborékos, lehúzom a tűzről és szobahőmérsékletűre hűtöm. Még egyszer felfőzöm. Ettől lesz szép fényes. Ha langyosra hűlt, a süti vagy torta tetejére öntöm.
Megjegyzés: A recept Daninától származik a kanadai magyarok online oldalról. Hogy mennyire köt meg, vagy lesz esetleg kicsit lágyabb, nehezen száradó, az attól függ, hogy mennyi ideig főztük. Én közben párszor hideg vízbe csöppentettem belőle, hogy megnézzem mennyire képes megszilárdulni.
| |
Szia Aliz!
Köszönöm a fényes csoki máz recepted, bevált. Írj még sok-sok jó bevált receptet.
Szeretettel üdvözöllek éva