|
Dinnyeleves
Hozzávalók:
-
görögdinnye
-
1 közepes sárgadinnye
-
cukor (ízlés szerint)
-
1/2 csomag vaníliás pudingpor (vagy vaníliás cukor és étkezési keményítő)
-
2 dl tejszín
-
csipetnyi só
A görögdinnyét és a sárgadinnyét kimagozom, felkockázom. Annyi dinnyét teszek az aprítóba, hogy kb. 5-6 dl legyen a turmixolt dinnye. Felteszem egy edényben a tűzhelyre, kb. fél liter vizet öntök hozzá, és ízlés szerint, a dinnye édességétől függően édesítem. Csipetnyi sót is adok hozzá, hogy az édes íz jobban kijöjjön. Míg felforr, a tejszínben elkeverem a pudingport (vagy kb. 2 dkg étkezési keményítőt és 2 csomag vaníliás cukrot). Ha már csomómentes, a leveshez öntöm, de csak pár percig főzöm. Kihűtöm, és beleszórom a dinnyekockákat. Jól lehűtöm. Tálaláskor tejszínhabbal díszítem.
Megjegyzés: igazi nyári gyümölcsleves, és nem utolsó sorban a nem elég édes görög- és sárgadinnye nagyon jól felhasználható hozzá, hiszen cukorral (vagy édesítőszerrel) a saját ízlésünkre édesíthetjük.
| |