Sült csirke sütőtökkel
Hozzávalók (6 főre):
-
12 db felső csirkecomb
-
sült csirke fűszerkeverék
-
6 db kisebb méretű burgonya
-
egy kisebb sütőtök fele
-
6 db nagyobb méretű koktélparadicsom (vagy kisméretű paradicsom)
-
só, bors
A csirkecombokat s fűszerekkel alaposan befűszerezem, és egy sütőpapírral bélelt
nagyobb tepsibe rakom a bőrös felével lefelé. A hézagokba helyezem a megtisztított
és sózott kisebb méretű egész burgonyákat. 200 °C-os sütőben félig megsütöm.
Közben a sütőtököt megtisztítom, ujjnyi darabokra, a paradicsomot félbe vágom.
Sózom, borsozom.
Ha a csirke félig megsült, megforgatom, és a csirkecombok közé berakosgatom a
sütőtököt és a paradicsomokat. Visszateszem a sütőbe, és addig sütöm, míg a csirke
bőre szépen megpirul.
|