|
Valójában csak a formája miatt neveztem tortának. Stahl Judit mutatta be az egyik műsorában ezt a fajtáját a bejglinek. Kipróbáltam és nagyon tetszik. Maradtam az eddig jól bevált bejgli receptemnél, a Bejgli Cintia módra, csak a formázása változott egy kicsit. A receptet nem írom le újra, mert itt megtalálható.
Bejgli torta
Ha valaki a tölteléket szereti igazán a bejgliből, akkor a tészta mennyiségét negyedével kell csökkenteni. Ha a tölteléket és a tésztát egyformán, akkor az eredeti mennyiség marad, de csak 3 részre kell osztani a tésztát. Az alsó laphoz kicsivel nagyobb darabot hagytam, majd kivajaztam egy 26 cm-es pie formát. Kinyújtottam az alsó lapot úgy, hogy nagyobb lett, mint a forma. A töltelékeket kettéosztottam, és az alsó lapra fele-fele arányban szétosztottam. Ezt befedtem a következő lappal, amire a maradék töltelék került. Ezt beborítottam a harmadik lappal és az alsó lap kilógó részeit ráhajtottam a szélére. Villával lenyomkodtam és megszurkáltam, hogy a gőz el tudjon távozni. A tetejét tojással lekentem és fél órát hagytam pihenni. Előmelegített 200 °C-os sütöbe tettem, majd mérsékeltem a hőmérsékletet 180 °C-ra és kb. 40 percig sütöttem. Közben letakartam a tetejét, mert nagyon pirult.
Én a kevesebb tészta verziót készítettem el, és nagy sikere volt, gyorsan elfogyott, és nem maradt belőle egyetlen száraz bejgli vég sem.
| |
Megcsináltam ám! Szuper finom lett..........és nem maradt belőle egy morzsika sem.
Bár nálunk a beigli formátum is elfogyott karácsonykor, még kevés is volt. mert nagyon finom szerintem.
Jó éjszakát!!!!!!!!!