|  | 
	 Filléres hagymaleves 
	Hozzávalók: 
	
		4 fej vöröshagyma
		2 db burgonya
		3 evőkanál olaj
		2 evőkanál liszt
		1 kávéskanál pirospaprika
		2 db babérlevél
		1 darabka citromhéj
		só, bors
		1,5 l víz 
	Sötétebb rántást készítek, lehúzom a tűzről és hozzákeverem a pirospaprikát. A felaprított hagymát, és a vékony szeletekre vágott krumplit hozzáadom, elkeverem, és felöntöm a vízzel. Fűszerezem a babérlevéllel, borssal, sóval, beledobok egy darabka vékonyan lehámozott citromhéjat, és lefedve addig főzöm, míg a krumpli és a hagyma teljesen megpuhul. Pépesítem egy mixelő rúddal. 1 evőkanál ecetet és 1 evőkanál cukrot adok még hozzá. (Ez a lépés lemaradt a fotókról.)Pirított kenyérkockával tálalom.
 
	         
	         
	         
	   |  |