|
Filléres hagymaleves
Hozzávalók:
-
4 fej vöröshagyma
-
2 db burgonya
-
3 evőkanál olaj
-
2 evőkanál liszt
-
1 kávéskanál pirospaprika
-
2 db babérlevél
-
1 darabka citromhéj
-
só, bors
-
1,5 l víz
Sötétebb rántást készítek, lehúzom a tűzről és hozzákeverem a pirospaprikát. A felaprított hagymát, és a vékony szeletekre vágott krumplit hozzáadom, elkeverem, és felöntöm a vízzel. Fűszerezem a babérlevéllel, borssal, sóval, beledobok egy darabka vékonyan lehámozott citromhéjat, és lefedve addig főzöm, míg a krumpli és a hagyma teljesen megpuhul. Pépesítem egy mixelő rúddal. 1 evőkanál ecetet és 1 evőkanál cukrot adok még hozzá. (Ez a lépés lemaradt a fotókról.)
Pirított kenyérkockával tálalom.
| |