Aliz konyhája - minden recepthez fázisfotók
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Menü
     
Hobbi
     
Konyha
     
Receptek/1199
     
Ételfotók

Előételek
Levesek

Húsételek

Feltétek

Köretek

Hideg konyha, saláták

Tészták

Sós vendégvárók

Édességek

Egyszerű ételek

Halak

Egyebek

Kelt tészták,kenyerek

Tortaképek

     
90 napos diéta
     
Olavasóim receptjei

Receptek

     
Értesítés új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
TOP 100

100 receptajánlat (a 1100-ból), hogy megkönnyítsem a választást.

    ÉDESSÉGEK


Almahabos süti Aliz módra


Banános süti


Banános élvezet


Csokis meggyel töltött háromszögek


Diós csokoládészelet

 
Emeletes élvezet

 

Epres-zseléhabos sütemény

Tálalva.
Flambírozott banán vaníliaszósszal


Habos túrós pite

Kijevi krémes


Krémes meglepetés


Kókuszos almás


Különleges meggyes pite

Lehetetlen pite

 
Mennyei eledel


Méteres kalács

Narancsos kocka


Négerkocka szomszéd módra


Osztrák pikáns "tiramisu"

 
Őszibarackos rétes


Rakott palacsinta 


Részeges és túrós barát 

Rumos szilvás sütemény

Sárgabarack torta


Serpenyős rétes

 
Stracciatella


Sültfagylatos gofri

 
Sült túrógombóc

Tarka koh


Túróbundában sült banán


Túrókrémes tölcsérek


Túrós-kakaós kevert


Túrós-krémes pite


Túróval töltött zsemle


Verdens beste


Ferdinánd kalács

  SÓS VENDÉGVÁRÓK


Ági féle sajtos ropogós


 Káposztás virsli tésztában


Részeges pogácsa

 
Sajtkrémmel töltött pogácsa

 
Sajtos pogácsa


Sajtos pogácsa (rúd)


Sajtos-sonkás tekercs

 
Sonkás-sajtos rétes


Sós-omlós sütemény

    LEVESEK

 
Darálthúsos paradicsomleves


Dupla hagymás leves

 
Édes sütőtökleves


Gyümölcsleves túrós galuskával

 
Kantoni rizsleves curryvel

 
Káposztás bableves


Metélőhagymás kukorica krémleves

 
Norvég királyi leves

 
Rumos-mazsolás gesztenyeleves

 
Tárkonyos raguleves


Túrógombóc leves 

 HÚSÉTELEK, FELTÉTEK


Csirkecsíkok fűszeres tésztában


Fokhagymás csirkeragu


Fokhagymás sült lapocka


Fűszeres túróval töltött csirkemell

 
Hentesborda


Kókuszos csirke


Különleges töltött borda


Marhapörkölt vadász módra

Mogyorós rizzsel és mogyorókrémszósszal tálalom a húsdarabkákat.
Mogyorókrémes csirke


Paradicsomos káposzta húsgombóccal


Pilisi ragu


Rántott fagyasztott vagdalt


Rozmaringos-narancsos csirke

Tejszínes halragu leveles tésztában


Sajtos rakott csirkemell

 
Tanduri csirke


Tepsis diós hús


Vajpuha marhaszelet


Rántott tojás


Sajttekercs rántva


Tojásos rétes

 

  KÖRETEK


Fokhagymás, sajtos krumplipüré


Mandulás burgonyagolyó


Mogyorós burgonyapüré


Mustáros-hagymás krumpli

 
Palaó rizs


Resztelt krumpli


Rozmaringos krumpli


Tepsis burgonyalepény

Párolt rizzsel összekeverem és együtt pirítom.
Zöldséges-mogyorós rizs

         VEGYES


Csirke vajas tésztában

Meleg töltött tojás


Kukoricás chilis babsaláta


Mogyorós burgonyasaláta


Citromfüves rántott afrikai harcsafilé


Tejszines halfilé 


Csirkés-zöldséges tészta

 

Júhtúrós sztrapacska


Tojásos nokedli gazdagon

 

Hagymás rakott tojás

 

 

Tejfölös újkrumpli


Francia pirítós


Klubszendvics


Sajtos-tojásos pirítós

Sütőben megsütöm. 

Sonkás-sajtos tojás csészében

 

 

Töltött bundás kenyér

     
Torták

 

Anyáknapi torta

Cicitorta

 Karácsonyi torta 2010

Szülinapi torta II.

Málnazselés csokitorta

Tojáslikőrös autós torta

Trüffelkrémes patchwork torta

Valentin napi puncstorta

     
Forum
Fórumok : Általános : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
azila

2007.02.28. 21:58 -
 

[121-102] [101-82] [81-62] [61-42] [41-22] [21-2] [1-1]

Aliz Előzmény | 2011.08.11. 14:41 - #122

Kedves Kicsilány!
Leginkábba  a tésztás ételek azok, amelyeket gyorsan és viszonylag olcsón elő lehet állítani. Ezekből "Tészták" menüpont alatt találsz párat. Egy rakott krumpli vagy egy jó paprikáskrumpli virslivel vagy kolbásszal is jó étel. Ennek egy kicsit tartalmasabb változata a pincepörkölt. A fiam kedvence a Kukoricás chilis bab, amit már kisebb korában is el tudott készíteni, ugyanis a darált hús helyett akár lehet hozzá vagdalthús konzerrvet használni, meg kész zacskós Chilis bab alapot, ahol a zacskón lévő előírást kell csak követni. Már csak 1-2 kukorica és vörösbab konzerv kell hozzá, és nagyon gyorsan elkészül.

 Kukoricás chilis bab

 Kevés húsból sokat és finomat a "Csirkecsíkok fűszeres tésztában" recept szerint készíthetsz. 

  Csirkecsíkok fűszeres tésztában

A "Húsgombóc currymártásban" is egy gyors finom étel, ha zacskós rizzsel tálalod, akkor gyorsan elkészül, csak kell hozzá egy ki darált sertéshús.

  Húsgombóc currymártásban

Egy zöldborsófőzelék tökörtojással vagy sült virslivel is egy gyors és nem túl drága étel.

Azért nehéz tanácsot adni, mert nem tudom milyen konyhai körülmények vannak, van-e sütő. Ha igen, akkor több lehetőség van.

  Virslis krumpli tepsiben

  Tejfölös újkrumpli

  Sonkás-tojás krumplifészekben

  Röszti

  Parasztreggeli

  Hagymás rakott tojás

Töltött-rántott kifli

 

Én ezekhez hasonló ételeket készítenék, mert gyorsan elkészülnek és nem túl drágák.

Üdv.Aliz


Aliz Előzmény | 2011.06.03. 14:27 - #121

Kedves Anita!

Ha a Mézes gesztenyetortára gondolsz, az egy jó választás. Ha sütsz egy kerek (26 cm-es) tortalapot, abból ki lehet vágni egy, a képhez hasonló formát . Még ennél is gazdaságosabban, mint ahogy a képen látható. Rajzold le a tortaforma méretét, és rajzolj bele úgy egy 30-as számot, hogy a legkevesebb legyen a kivágandó rész! Ha vegyes színű pillecukorból készíted, akkor olyan lesz, mint a cicitorta testrésze. Szép rózsaszín. Ha kapsz fehéret, akkor abból készítsd, és ha elveszel a krémből, amit sötét kakóporral megfestesz, akkor lehet csillagcsöves kinyomóból hasonlóan díszíteni, mint ahogy ezt a tortát is díszítették. A kakópor nem ételfesték, mégis jól mutat egy fehér vagy testszínű alapon.

Remélem tudtam segíteni.
Boldog szülinapot a párodnak!.


Aliz Előzmény | 2011.04.07. 21:47 - #120

Kedves Anita!

Inkább itt válaszolok, mert a chatbe nem lehet sokat írni.
A 3 kisgyerek helyett számolj egy plusz felnőttet, így összesen 10 főt.
A mennyiség attól is függ, hogy még mi lesz. Pl. lesz-e valamilyen salátaféle hozzá, vagy csak kenyér.
A sajttekercshez a lapkaféle sajt nem jó, a másik fajta drága, egy darab eidami sajtot megolvasztani, meg egyáltalán nem nehéz. Pl. tedd bele egy nylon zacskóba, önts rá forró vizet, és ha olyan puha lesz, mint kelt tészta könnyen kinyújthatod és jobban kezelhető, mint a szeletelt sajt.
A sonkatekercshez nem a legjobb a selyemsonka, túl vékony, több réteg kellene, inkább válassz valamilyen olcsóbb szögletes gépsonkát hozzá.
A tojást csak fel akarod szeletelni vagy meg akarod tölteni, az sem mindegy.:)
Üdv.

Aliz


azila Előzmény | 2011.01.14. 09:48 - #119

Mariann!
Ezen az oldalon találsz néhány jó zabpelyhes receptet. A müzliszeletet én is most akarom elkészíteni, mert maradt egy csomó aszalt gyümölcsöm karácsonyról.

http://jokaja.hu/?s=zabpehely

Tegnap olvastam valahol, hogy a fasírt zabpehellyel még finomabb, mint zsemlemorzsával, és a tejben áztatott zsömle egy részét, vagy teljesen, ki lehet vele váltani.


JneErika Előzmény | 2010.03.22. 21:31 - #118

Szia Alíz !
Hurrá ! ! ! Megcsináltam ! ! !
Megint a Te segítségeddel, amit nagyon köszönök !
Sok puszi: Erika


azila Előzmény | 2010.03.17. 21:13 - #117

Szia Erika!

Jó lenne tudni, hogy mit látsz, amikor bejelentkezel az oldaladra, hogy látsz-e ceruzát  a Tortaképek mellett. Ha igen, akkor rá kell kattintani és a szerkesztő módban, a felső beillesztés ikonra kattintva be kell illeszteni a képtárból a tortaképek url-jét. (Ez a modulkezelőben a tortaképek sorának a végén, a fekvő 8-as ikonra kattintva jön elő.)

Nálam azért egyszerűbb, mert én készítettem egy külön menüpontot az Ételfotóknak (nem a vendégkönyvvel és a főoldallal van együtt, mint nálad), és a belépés után már ott van a ceruza ikon és arra kattintva egyből a szerkesztő oldalon vagyok. Itt csak ki kell jelölni az aktuális képtár címet és beilleszteni a képtár url-jét.)

Ha nem sikerül, írj!
Aliz


JneErika Előzmény | 2010.03.17. 20:16 - #116

Szia Alíz !
Sajnos elügyetlenkedtem a dolgot és kiszedtem a tortáim képtárát !
Újra megpróbáltam a Te leírásod alapján újra készíteni, de nem jött össze !
Miután az Ételfotók alá beírom a kategóriákat, akkor hova kell menni ahol az Új Képtár Felvételét írod ?
Remélem újra tudsz segíteni rajtam !
Válaszodat előre is köszönöm: Erika az ercsihamiról !


azila Előzmény | 2010.02.27. 23:44 - #115

Szia Erika!

Örülök, hogy segíthettem.:)


JneErika Előzmény | 2010.02.27. 23:14 - #114

Szia Alíz !
Nagyon aranyos vagy, hogy ilyen hamar megírtad a segítséget, és én ugyanilyen hamar alkalmaztam is amiket leírtál, és sikerült megcsináljam így a képtáraimat !
Köszönöm a segítségedet és a gyorsaságodat is !
Ha van időd nézd meg, hogy milyen jó lett !
Szeretettel várlak és minden jót kívánok neked: Erika


azila Előzmény | 2010.02.26. 21:24 - #113

Szia Erika!

Menj be a modulkezelőle!
 
Ott:   "új modul hozzáadása"
 
Típus: a legördülő menüben válaszd a "Egyszerű" modult!
 
Írd be a címét! Pl. Ételfotók (nálam ez van)
 
A poziciót "Bal"-ra, ha a bal oldalra szeretnéd. (Ezt berakja legalulra a bal oldalon, ezt majd a modulkezelőben a nyíllal oda mozgatod, ahová akarod.
OK gomb
 
Ezután bal oldalon alul a ceruzára kattintasz, és a tartalom mezőben egymás alá beírod azokat a képtárneveket amiket akarsz. pl. levesek, édességek stb.
 
Ez a szöveg ezután meg fog jelenni egymás alatt (úgy, mint nálam az „Ételfotók” alatt).
Ott, ahol a képeid vannak, készíts annyi képtárat, amennyi kategóriád van (levesek, édességek, stb.)
 
Új képtár felvétele.
 
Ezután már csak ebben az új bal oldali menüdben kell újra a ceruzára (szerkesztésre) kattintani, kijelölni pl. a leveseket, majd a képek modulban a levesek url-jét (fekvő gemkapocs) kijelölni, majd ide beilleszteni. Ezután ha egy új képet akarsz feltölteni, már nem kell a képtáradba menni, hanem rákattintasz pl. a levesek feliratra, meg új kép feltöltésére és a tallózás után szépen sorban berakja a kis képet a többi után. Automatikusan egyforma nagyságúra. Lehet lépdelni egyik képről a másikra, mert kinagyítja. Csak a receptre nem lehet ugrani innen.
 
Én így csinálom. Nem tudom mennyire volt érthető. Ha elakadsz, csak írj!

Erika, eltünt a beírásod, ide bemásolom.

Szia Alíz !
Szeretnék tőled tanácsot kérni, mert egy kicsit szeretném egységesebbé
tenni a honlapomat. Nagyon tetszenek a Te képtáraid. Csak az a baj, hogy
bár a képtár menűt megtaláltam, és csináltam is néhányat, de én kisebb
képeket, szeretnék bele, olyat mint a tiéd ! Kérlek írd meg, hogy te hogy
csináltad, mert nem tudok egymás mellé képeket tenni !
Segítséged előre is köszönöm !
Erika az ercsihamiról !


azila Előzmény | 2010.02.26. 21:07 - #112

Editcica!

Nagyon egyszerű pillecukorból "műmarcipánt" készíteni. Legjobb hozzá a fehér, ami nem mindenhol kapható. Ami a Lidl-ben van, az többszínű, nem lehet szétválogatni a színeket, így egy nagyon szép barackszínű alapszíne lesz, amit persze lehet még továbbszínezni. Vettem ugyanott amerikait, ami fehér és egy százassal drágább, mint a színes. Máshol lehet olyat is kapni, amiben egyik kocka  fehér, a másik rózsaszín.

Én úgy készítem, hogy egy maroknyit beteszek egy üveg vagy porcelán tálkába, hozzáteszek 1 ek. vizet és beteszem a mikróba. Nagyon gyorsan -fél-1 perc alatt  - látni lehet, hogy felfújódik. Ekkor már teljesen meg is olvad. Ilyenkor teszem hozzá a színezőt és kanállal összekeverem, majd annyi porcukrot teszek hozzá, amennyit felvesz. Először nagyon ragad mindenhez, kanálhoz, kézhez, de ahogy egyre több porcukrot vesz fel, egyre kevésbé lesz ragadós. Olyan állagúra kell gyúrni, mint a marcipán. Én egy kis tálba készítettem olajat,  amibe bele-belenyúltam, hogy ne ragadjon annyira, amúgy meg porcukroztam. A lapot, amin kinyújtottam szintén porcukroztam és folpack fólián keresztül nyújtottam ki. A virágok formázásánál is inkább porcukorba nyúlkáltam, bár akkor már nem nagyon ragadt. Ha teszel hozzá színtelen mandula aromát, akkor tényleg olyan lesz egy kicsit, mint a marcipán. (Persze ha zöldre akarod színezni, akkor jó a zöld is hozzá). Pont úgy viselkedik, mint a marcipán, ez is kiszárad egy kicsit, így megtartja a formáját. A maradékot jó szorosan be kell csomagolni folpackba, így máskor is fel lehet használni. Ha kiszáradna, vizes kézzel át kell gyúrni.

Nagyon praktikus és olcsóbb, mint a marcipán. Egy zacskó pillecukorból nagyon sok lesz, mert rengeteg porcukrot vesz fel. Én nem is használtam el az egész zacskót, de a fél kg-os porcukorból szinte nem maradt semmi.

Egyébként víz helyett akár szörpöt is lehet hozzá tenni, mert az nem csak színezi, hanem ízesíti is. Nálam a zöld levél mentasziruppal készült, így nem csak a színe lett ilyen, hanem ízre is finom volt.

Jó próbálkozást!

Aliz

 

 


azila Előzmény | 2009.01.27. 19:25 - #104

Mamus!

Mostantól egy kicsit nagyobb betűkkel írok.:)


azila Előzmény | 2009.01.26. 21:01 - #103

Mamus!

A chaten feltett kérdésedre itt bővebben tudok válaszolni.

A honlapot többnyire egyféle betütípussal és méretezéssel készítem, és az egységét nem nagyon szeretném megváltoztatni, ha csak egy picit nagyobb betütípust használnék, akkor sem lenne elég nagy a nyomtatásban. Én is mérgelődtem már a konyhában, amikor gyorsan kinyomtattam egy receptemet, aztán főzés közben alig tudtam elolvasni. Ezért inkább a recepteket a jobb egérgomb segítségével kimásolom és egy a Word-be beillesztem. Ott egy pillanat alatt olyan betűtípusra és akkorára változtatom, amekkorára szeretném. Egyébként is nehezebb olvasni ezt a szép betűtípust, nem a praktikussága miatt választottam.

Ha mégis innen akarod kinyomtatni, attól nem lesz nagyobb a nyomtatásban, hogy nagyobra állítod a nézetet, mert az csak a képernyőn megjenenő méretet változtatja meg, az eredeti szöveget nem, ezért a nyomtatót kell beállítani.

Ha kijelölöd a receptet (nem érdemes mást kinyomtatni), rákattintasz a Fájlra, ott a nyomtatásra, ott a kijelölt területre kattints, majd a jobb felső sarokban a tulajdonságokra. A felső sorom a Hatásokra és ott a normál méret (%)-ra kell kattintani. Ott lehet tologatni jobbra-balra. Túl nagyra nem érdemes, mert az A/4-es lapon levágja a margón kívül eső részeket. Először 110 %-on próbáld ki! Ok gomb, majd újra OK. Persze nem tudom, hogy milyen rendszert használsz, XP-t vagy mást, ezért változhat, de nagyjából ezeket kell keresni.

A Word-öt azért is ajánlom, mert gazdaságosabban lehet nyomtatni, hiszen több receptet is kimásolhatsz egy lapra.

Szerettem volna feltenni egy "Nyomtatási verzió"-t ide, amire kattintva csak a recept jelenik meg, de a gportal webmestere szerint erre itt nincs lehetőség. Azért még nem adom fel.:)

Üdv.

Aliz


azila Előzmény | 2009.01.16. 19:22 - #102

Sziasztok!

A chaten feltett kérdésekre inkább itt válaszolok, mert többet lehet írni.

17:04 JnéErika: Kedves Aliz ! Újabb kérdéssel fordulok hozzád. A krémes meglepetést szeretném

megcsinálni Pál-napra. Marcipán helyett szerinted tehetnék Bocis tejkaramellát hosszában elvágva,
fektetve ? Ilyen volt a szaloncukrunk, és sok van még belőle, gondoltam így fel tudnám használni.
Válaszodat előre is
köszönöm. Üdv:Jné
Erika

Kedves Erika!

Szerintem egy próbát mindenképpen megér. A karamella biztos megolvad, de ha jól lezárod a szélét (kend meg tojással!, az jól odaragasztja), az íze benne marad. Rossz biztos nem lesz.  Elvileg lekvárral is lehetne tölteni, az is folyós lesz, mégis finom. Majd írd meg!

Üdv.
Aliz

13:11 Marika: Aliz:A tortának az oldalát hogyan kell morzsával beszórni,hogy szép is legyen?

Kedves Marika!

Én úgy szoktam a torták oldalát bármivel is megszórni, hogy a kész tortát átcsúsztatom arra a lapra, amin sütöm a tésztáját (tortasütő forma), a bal tenyeremen tartom, a jobb tenyeremmel meg alulról felfelé, kicsit húzva, rányomom a krémezett oldalára. A tortát kicsit megdöntöm a tenyerem felé, mintha bele akarnám forgatni a morzsával teli tenyerembe. Ha reszelt csokival szórom be, akkor ez a tenyeres módszer nem jó, mert elolvad, akkor ugyanígy, de egy műanyag lappal vagy habkártyával csinálom ugyanígy. Közben persze mindig fordítom egy kicsit oda, ahol még nem érte a morzsa. Valahogy így.

Üdv.
Aliz

 


[121-102] [101-82] [81-62] [61-42] [41-22] [21-2] [1-1]

     
óra
     

Névnapi idézetek küldése...

     

Xukor (nyírfacukor) az egészséges édesítő.
Rendelés 10 %-os kedvezménnyel!

 

     
weblapfordító
     
Számláló
Indulás: 2006-09-23
     
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     
Kedvenc linkek
     

A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77