| A receptet Klikk blogjában olvastam, és Húsvétra el is készítettem. Nagyon könnyű, foszlós és finom. Jó kis alaprecept egyéb kelt tésztákhoz is.
Fonott kalács
Hozzávalók:
- 2 db tojás
- tej
- 75 gr Ráma
- 2-3 ek cukor
- 540 gr liszt
- 1 cs. száritott élesztő
- 2 csipet só
A tojásokat egy mérőpohárba teszem és felöntöm annyi tejjel, hogy 300 ml legyen összesen.
Az összes hozzávalót beleteszem a kenyérsütő gépbe, és a dagasztóprogramon elindítom. Amikor megkelt kiveszem, 3 részre osztom és a szokásos módon rudakat sodrok belőle, majd összefonom. Sütőpapíros tepsibe teszem, hagyom duplájára kelni. Egy tojás sárgáját elkeverek egy kis tejjel és megkenem vele a kalácsot. Durva szemű cukorral megszórom a tetejét.
Kb. 200 °C-os előmelegített sütőben sütöm. Ha nagyon gyorsan barnul a teteje, letakarom sütőpapírral.
| |
Kedves Alíz, igen lehet, hogy a liszt minőségén csúszott el a teljes siker, most is adtam hozzá még egy nagyon pici tejet, mert túl keménynek ítéltem meg a tésztáját - de lehet, hogy nem kellett volna és akkor nem csak finom, hanem szép is lett volna a kalács. Köszönöm a segítséged!