Töltött fasírt
A szokásos módon fasírtmasszát készítek a Sajtos vagdalt húspogácsánál leírtak szerint, de csak 40 dkg darált húsból.
3-4 áztatott zsömléből, 2 tojásból, ételízesítővel, vágott petrezselyemmel, borssal, majoránnával, vöröshagymakrémmel és zsemlemorzsával töltelékmasszát készítek.
Egy folpack fólián szétterítem a fasírt masszát, majd rá a töltelékmasszát és feltekerem.
Egy sütőpapírral bélelt kenyérformába vagy nagyobb őzgerincformába teszem, a tetejét megkenem olajjal és 200 °C-os sütőben megsütöm.
Megjegyzés: a töltelékmasszába párolt gombát is tehetünk, vagy apróra vágott kemény tojást. Akkor elég hozzá 1 nyers tojás.
|
A képen látható Meleg burgonyasalátát a bal oldali Menüben, a Köretek alatt találod.
//azila.gportal.hu/gindex.php?pg=26753876