A bejgli receptjét már rég feltettem az oldalra, és a szerint sütöm évek óta. Nem készítek sokat, mert többféle süteményt is sütök karácsonyra és a bejgli szokott többnyire megmaradni. 4 rudat készítek, ebből 1 lesz mákos, 1 diós, 1 gesztenyés és a maradék töltelékekből egy vegyes. Ez a legfinomabb. Most egy kicsit a gesztenyéset módosítottam, és elég jól sikerült.
Almás-gesztenyés bejgli
A töltelék hozzávalói 1 rúdhoz:
25 dkg gesztenyemassza
1 nagy alma reszelve
cukor (az alma édességétől és az ízlésünktől függően)
mézessütemény fűszerkeverék
5 dkg csoki
Az almát lereszelem és egy kevés cukorral megpárolom. Hozzáadom a gesztenyepürét, fűszerezem mézessütemény fűszerkeverékkel. Belemorzsolok néhány babapiskótát, hogy sűrűbb legyen az állaga, végül az apróra vagdalt csokit is hozzákeverem. A Bejgli Cintia módra recept szerint elkészítem a tésztát, majd az egyik rudat ezzel a töltelékkel töltöm meg.
Véletlenül találtam erre az oldalra, de nagyon sok finomságra bukkantam! Megkönnyítette a dolgomat! El fogom készíteni!
Üdvözlettel: Maya
2009.12.21. 19:30
Dati
Nekem tavaly megmaradt a diós bejgliből és a mákosból is egy-egy darab, mindenki tologatta, senkinek nem kellett. Gondoltam egyet, főztem egy hígabb vaníliapudingot, összedaraboltam a bejglivégeket, és leöntöttem vele. Ahogy felénk mondják: "ették, mit a vett malac".:)) Gesztenyéset én is szoktam sütni, almával azonban nem próbáltam még. Biztos finom!
Kedves Alíz!
Véletlenül találtam erre az oldalra, de nagyon sok finomságra bukkantam! Megkönnyítette a dolgomat! El fogom készíteni!
Üdvözlettel: Maya