Tavaszi nagytakarítást tartottam a gépemben, és előkerült ez a régen (talán 2 éve) készült recept, ami idáig nem került fel az oldalra. Most, hogy újra közeledik a húsvét, megint aktuális lesz, hiszen nem csak csülökkel, hanem sonkával is nagyon finom.
Kenyérben sült csülök
A füstölt csülköt kuktában megfőzöm és hagyom kihűlni. Lefejtem a bőrét és a zsíros részének a nagy részét. A kenyérsütő géppel, a dagasztó programon kenyértésztát készítek. Most barna kenyérhez való lisztet tettem a gépbe, pedig ehhez jobb lett volna a fehér. Ezt a tésztát olyan lisztből készítettem, amihez csak vizet kellett önteni a zacskón lévő utasítás szerint, de bármilyen, általunk szeretett kenyér receptet is jó hozzá. Egy jó közepes csülökhöz kb. 0,5 kg lisztből készítettem a tésztát.
Ha megkelt, 3 felé osztom. Az egyik tésztát kinyújtom, megkenem tormás majonézzel és beborítom szeletelt csülökkel. A másik 2 tésztába egy-egy nagyobb csülökdarabot csomagolok. Mindhárom cipót sütőzacskóba teszem és hagyom kelni egy fél órát. Előmelegített 200 C°-os sütőben megsütöm.
Megjegyzés: ha most készíteném, akkor fehérkenyér tésztát dagasztanék hozzá, felét tekercsnek készíteném el, de még vékonyabbra nyújtanám a tésztát, hogy még több hússzelet és még több tormás majonéz férjen bele.Nagyon ízlett ez a variáció.
Gondolkodtam, hogy egyáltalán válaszoljak-e, mert ez egy nagyon provokatív hozzászólás volt. Azzal az erővel, míg ezt a hosszabb hozzászólást leírtad, nem egy kézzel gyúrt tésztareceptet találhattál volna, akár még az én oldalamon is, de a google több ezer ilyen receptet adott volna ki egy perc alatt. A receptben nem a kenyérkészítés volt a lényeg, hanem a csülök, amit kétféle módon is belesütöttem a kenyérbe, hiszen mint mondtam, kenyérrecepttel Dunát lehetne rekeszteni. Igazad van, a kenyérsütőnek valóban van kelesztő programja, ez is azzal lett készítve, de ha a tésztát tovább akarod használni, akkor bizony sütés előtt újra kell keleszteni. Kérdezd csak meg anyukádat, hogy készített-e tésztát a dagasztó programmal, és utána mit csinált vele, mert bármit, azt valamennyi ideig a formázás után keleszteni kell még.(Kivéve, ha a gép süti meg a tésztát, de akkor nem a kelesztést választja az ember, hacsak nem rólad van szó.) Ezt betudom a tapasztalatlanságodnak, csak nem értem, hogy miért kell ezt bizonygatni egy ilyen hozzászólásban. Persze tudom jól, nem a kritika volt a cél, hanem a szórakozás, ami engem nem zavar, hiszen tudom, hogy egy ilyen megalapozatlan "kritika" azt a sok dícsdérő, kedves köszönetet, amit a látogatóimtól kapok egyáltalán nem rontja le. Ami a jó leírást illeti, kívánom, hogy még ennél is jobb receptekkel találkozz a neten, mert pont azért szeretik nagyon sokan az oldalamat, mert nem csak hogy jól írom le a recepteket, a látogatóim szerint, hanem még a lépéseket is képekkel illusztrálom, ami még a kezdőknek is nagy segítség. Nagyon remélem, hogy nem fogsz az oldalamra járkálni, mert nem az olyanok miatt töltök ennyi időt a konyhában meg a számítógép előtt, mint te.
2013.04.01. 17:30
wendies
Ez nagyon jó recept lenne csak én kézzel készítem, mert nincs kenyérsütőm. Legalább legközelebb adj meg 1 kézzel gyúrt tészta receptet is, nyilván külön nem fogok még ehhez a recephez egy másikat keresni. Egyébként a receptben a tésztakészítés lenne a lényeg, nem az, hogy miben főzöd meg a csülköt, meg barna vagy fehér liszt dilemma. És még 1 amit nem értek, a kenyérsütőn van kelesztő program is, minek utána keleszteni??. Csak azért tudom mert anyukámnak is van. Ez nem egy negatív hozzászólás akart lenni, csak egy kis kritika, hogyha már felrakok valamit akkor az legyen jól leírva, mert ennyi erővel azt is írhattad volna hogy a nagymami vagy a szomszéd csinálja meg a tésztát abba rakjunk.... stb. Azt hittem ez 1 tök jó kis oldal, de valószínű többet nem nyitom meg. És ne hari a kritikáért.
Wendies!
Gondolkodtam, hogy egyáltalán válaszoljak-e, mert ez egy nagyon provokatív hozzászólás volt. Azzal az erővel, míg ezt a hosszabb hozzászólást leírtad, nem egy kézzel gyúrt tésztareceptet találhattál volna, akár még az én oldalamon is, de a google több ezer ilyen receptet adott volna ki egy perc alatt. A receptben nem a kenyérkészítés volt a lényeg, hanem a csülök, amit kétféle módon is belesütöttem a kenyérbe, hiszen mint mondtam, kenyérrecepttel Dunát lehetne rekeszteni. Igazad van, a kenyérsütőnek valóban van kelesztő programja, ez is azzal lett készítve, de ha a tésztát tovább akarod használni, akkor bizony sütés előtt újra kell keleszteni. Kérdezd csak meg anyukádat, hogy készített-e tésztát a dagasztó programmal, és utána mit csinált vele, mert bármit, azt valamennyi ideig a formázás után keleszteni kell még.(Kivéve, ha a gép süti meg a tésztát, de akkor nem a kelesztést választja az ember, hacsak nem rólad van szó.) Ezt betudom a tapasztalatlanságodnak, csak nem értem, hogy miért kell ezt bizonygatni egy ilyen hozzászólásban. Persze tudom jól, nem a kritika volt a cél, hanem a szórakozás, ami engem nem zavar, hiszen tudom, hogy egy ilyen megalapozatlan "kritika" azt a sok dícsdérő, kedves köszönetet, amit a látogatóimtól kapok egyáltalán nem rontja le. Ami a jó leírást illeti, kívánom, hogy még ennél is jobb receptekkel találkozz a neten, mert pont azért szeretik nagyon sokan az oldalamat, mert nem csak hogy jól írom le a recepteket, a látogatóim szerint, hanem még a lépéseket is képekkel illusztrálom, ami még a kezdőknek is nagy segítség. Nagyon remélem, hogy nem fogsz az oldalamra járkálni, mert nem az olyanok miatt töltök ennyi időt a konyhában meg a számítógép előtt, mint te.