A kuktában a szalonnát kiolvasztom, az apróra vágott hagymát rádobom és megdinsztelem. Megszórom bőven pirospaprikával, kevés vizet öntök rá és pár perc alatt besűrítem. (Így a pirospaprika nem ég meg a pörkölés során.) Hozzáadom a kockára vágott marhahúst, és nagyobb hőfokon folytonos keveréssel pörkölöm, míg minden kis húskocka elveszíti a nyers színét. Hozzáadom a zöldpaprikát, a lehéjazott paradicsomot, az apróra vágott chilipaprikát, fűszerezem sóval, borssal, őrölt köménnyel, és Ízvarázs ételízesítővel. Kb. másfél dl vizet öntök rá és lezárom a kuktát. A jelzéstől számítva kb. fél órát főzöm. (Ennyi idő alatt a hús teljesen megpuhult.) Ekkor hozzáöntöm a levétől leszűrt kukoricát és a babot. Összeforralom, és még ízesítem, ha valami hiányzik belőle. Én egy kis Erős Pistát tettem hozzá, mert nem volt elég csípős, meg sót.
Spätzle volt hozzá a köret, amit most készen vettem a Lidl-ben, de szoktam házilag is készíteni.
Márti!
Köszönöm szépen, gyere gyakran.:)