|
A gyümölcskocsonya porral készített receptjeim harmadik változata ez a meggyes süti. Mindhárom (epres, barackos és ez a meggyes) sütinek sikere volt, mert nem csak mutatós, de nagyon finom is lett.
Mákos-meggyhabos kocka
Hozzávalók:
A tésztához:
-
5 tojás
-
2 evőkanál liszt
-
½ csomag sütőpor
-
3 púpos evőkanál darált mák
-
5 evőkanál cukor
-
+ magozott meggy
Töltelékhez:
-
3 dl turmixolt meggy
-
1 dl víz
-
1 csomag málnás Alsa gyümölcskocsonya por
-
3 dl Hulala/tejszín
-
cukor
A tojásokat a cukorral nagyon habosra keverem. A darált mákot, a lisztet és a sütőport összekeverem és a tojáshabba lazán beleforgatom. Sütőpapírral bélelt kisebb (A/4-es nagyságú) tepsibe simítom, és kimagozott meggyet szórok rá. 180 °C-os sütőben megsütöm.
A töltelékhez annyi meggyet összeturmixolok, és szitán átnyomok (bár a héja sem zavaró), hogy 3 dl legyen. Ízesítem cukorral. A málnás gyümölcskocsonyát 1 dl forró vízben feloldom. Néhányszor beteszem a mikróba, és megkevergetem, de nem forralom. Ha langyosra hűlt, a meggyvelővel összekeverem és a kemény habbá vert Hulalával vagy tejszínnel összeforgatom. Ha kicsit folyósabb lenne a hab, akkor hagyom egy kicsit hűlni, de vigyázni kell, mert gyorsan szilárdul, és akkor nem lehet szépen kenni.
A megsült tésztát függőlegesen kettévágom, a lapok közé töltöm a meggyes habot és jól lehűtöm.
Megjegyzés: a meggy és a málna nagyon jól megy egymáshoz, így nagyon finom pikáns krémet kaptam, amit nagyon jól lehetett szeletelni, miután lehűlt a hűtőben.
| |
Kati!
Majd egyszer próbáld ki Alsával, még jobb lesz.:)