|
Takarékos menü
Néhány felső csirkecombból a szokásos módon csirkelevest főztem azzal a különbséggel, hogy a húst forró vízbe tettem fel főni. Így a csirkének az íze jobban bennmarad a húsban. Hozzáadom a zöldségeket és fűszerezem. Még erősítem az ízét csirkehúsleves kockával is. A húst 10 percig főzöm, ezalatt csak félig fő meg, de az íze belekerül a levesbe, ha nem is olyan intenzíven, mint a sokáig főzött húslevesbe. Kiszedem a combokat és óvatosan, jó éles késsel, csontig bevagdosom. Valamilyen villámpácot vagy fűszerkeveréket olajban elkeverek, és alaposan beleforgatom a csirkecombokat úgy, hogy a résekbe is jusson. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem és a sütőben szép pirosra sütöm.
Ha a zöldségek is megpuhultak, leszűröm és a zöldségekből zöldséggombócot készítek a levesbe. Így a leves, a levesbetét és a főételhez a hús is ugyanabból az alapanyagból készül, mint maga a leves.
| |