|
Csirkegolyó kijevi módon
Hozzávalók:
-
1 kg darált filézett csirkecomb
-
só, bors
A töltelékhez:
-
25 dkg reszelt sajt
-
1 tojássárgája
-
4 dkg vaj
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 csokor petrezselyem
-
só
A húst pépesre darálom, sóval és borssal ízesítem és összegyúrom.
A töltelékhez a reszelt sajtot a vajjal, a tojássárgájával, a zúzott fokhagymával, az apróra vágott petrezselyemmel és a sóval összegyúrom.
Kb. 30 gombócot készítek a húsból is, és a sajtból is.
A húsgolyót ellapítom, és a közepébe helyezem a sajtot. Kb. 4 cm. átmérőjű golyókat formálok belőle és bepanírozom. Az ehhez hasonló panírozandókat, mint pl. karfiol, gomba, vagy hagymakarika, sokkal célszerűbb zacskóban panírozni. Az egyik zacskóba lisztet, a másikba zsemlemorzsát teszek, és a tojást is inkább egy kisebb, de mélyebb edényben verem fel. A zacskóba egyszerre több darabot is teszek, összefogom a zacskó száját úgy, hogy sok levegő maradjon benne, és egy kicsit összeforgatom. Ilyen egyenletesen nem lehet máshogy panírozni, kevesebb mosogatással is jár. Az olajat egy kisebb edénybe öntöm, hogy inkább magasan álljon benne, hogy a golyók úszni tudjanak, így egyenletesebben sülnek. Többször is forgatom sülés közben. Konyhai papírtörlőre szedem ki, hogy a felesleges olajat felszívja.
| |
Szia!
Bocs, hogy nem válaszoltam a kérdésedre, de csak most olvastam el. Köszi a visszajelzést.:)