|
Ritkán fordul elő, hogy egy recept még aznap felkerül az oldalra, amikor elkészül, de ezzel a sütivel kivételt teszek. Azért igyekszem megosztani mindenkivel, mert jó kis húsvéti sütemény lehet belőle. Nálunk ma nagy sikert aratott.
Barackos tejfölös kocka
Hozzávalók:
A tésztához:
-
40 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
20 dkg porcukor
-
25 dkg Ráma
-
1 citrom
-
4 tojássárgája
A töltelékhez:
-
10 dkg (2 és fél csomag) vaníliás pudingpor
-
6 dl tej
-
6 evőkanál cukor (én + 2 kanállal még tettem hozzá)
-
1 nagy doboz (400 gramm) tejföl
-
40 dkg barack (nagy konzervdobozos)
-
4 tojásfehérje
A tetejére:
-
1 db tojás
-
vaníliás porcukor
A tésztához összekeverem a lisztet, a cukrot és a sütőport, majd elmorzsolom benne a margarint. Hozzáreszelem a citrom héját, belenyomom a fél citrom levét, és hozzáadom a tojások sárgáját. Összegyúrom, kettéosztom, fóliába csomagolom és beteszem minimum egy fél órára a hűtőbe.
Közben a pudingport a tejjel összekeverem, hozzáadom a cukrot, és sűrűre főzöm. Hagyom langyosra hűlni. Hozzáöntöm a tejfölt, és megpróbálom csomómentesre keverni, bár nem könnyű, mivel a puding nagyon sűrű. A barackokat kockára vágom, belekeverem, végül a keményre vert tojáshabot is beleforgatom.
Kiszabok 3 db akkora sütőpapír lapot, ami egy lasagne tepsibe (22 x 36 cm) bőven belefér, majd az egyik tésztát 2 ilyen sütőpapír lap között kinyújtom. Mivel lágy a tészta, és nem tenne jót neki, ha lisztezném, ezért így a legegyszerűbb. Lehúzom róla az egyik papírlapot, a másikkal meg beemelem a tepsibe. Ráöntöm a tölteléket, majd a tészta másik felét is kinyújtom. Leveszem róla a felső papírlapot, majd a másik papírral együtt ráborítom a tésztát a töltelék tetejére. Lehúzom róla a papírt, a tetejét felvert tojással megkenem, és egy villával megszurkálom.
180 °C-os sütőben kb. 40 percig sütöm. Mielőtt felszeletelem, ki kell hűlnie. Vaníliás porcukrot hintek a tetejére.
Megjegyzés: a recept a Príma Konyhában jelent meg, és azonnal kiszúrtam, hogy ez egy jó kis recept. A tésztája nekem önmagában is nagyon ízlett. Mivel nem liszteztem agyon, így nagyon omlós lett, és finom. A töltelék meg egyszerűen fantasztikus. Szinte hihetetlen, hogy az egész együtt sült, és nem külön lett megtöltve krémmel a két tésztalap. Eredetileg sárgabarack konzerv kellett volna hozzá, de azt nem kaptam. Őszibarackkal is nagyon jó volt, sőt, alig várom az eperszezont, mert azzal is ki fogom próbálni. A receptben eredetileg írt 6 kanál cukor szerintem nem elég, de ez ízlés kérdése.
| |
Kedves Timie!
Köszönöm szépen a hasznos tanácsokat, és örülök, hogy nálatok is sikere van.:)