|
Csirkecsíkok almás bundában
Hozzávalók:
1 egész csirkemell filé
só, bors
A bundához:
2 alma
1 tojás
liszt
tej
só
reszelt szerecsendió
A csirkemellet csíkokra vágom, sózom és borsozom. Az almát sajtreszelőn lereszelem, hozzákeverek 1 tojást és 3-4 evőkanál lisztet. Az alma enged levet, de ha nem eleget, annyi tejet öntök hozzá, hogy sűrű palacsintatészta állagú legyen. Sóval és reszelt szerecsendióval ízesítem. A csirkecsíkokat lisztben megforgatom, majd az almás tésztába keverem. Felforrósítom az olajat, és egyenként belerakom a bundás csirkedarabokat. Csak annyit teszek egyszerre az olajba, hogy ne süljenek össze. Papírtörlőre szedem ki és almás rizzsel tálalom.
| |
Nagyon finom. Köszönöm.
A köret csak párolt zöldség és sima pároltrizs volt, de így is finom.