|
[526-507] [506-487] [486-467] [466-447] [446-427] [426-407] [406-387] [386-367] [366-347] [346-327] [326-307] [306-287] [286-267] [266-247] [246-227] [226-207] [206-187] [186-167] [166-147] [146-127] [126-107] [106-87] [86-67] [66-47] [46-27] [26-7] [6-1]
Szia Ágikám!
Köszönöm szépen a Kefíres lángos receptet. Hasonló van nekem is, de az tejfölös. Kipróbálom majd ezt is, csak a zacskósat azért nem szeretem, mert nagyon szeretem...vagyis napokig lángost eszem, amit ugye nem kellene.:( Én is szívesebben sütök lángost a kertben nyáron az indukciós rezsón a nagy öntöttvas wokban.
Jó ez a bográcsos ötlet.:)
Szia.
Aliz |
Szia Alízkám!
Látom valaki lángos receptet kért Tőled és gyorsan küldted is krumplis lángos receptet.
Legközelebb én is kipróbálom ezt a receptet.
Ne vedd tolakodásnak, de szeretném megosztani Veled a mi receptünket is, főleg azért, mert nem igényel nagy szakértelmet, ja és mindegyik kisült darab teljesen más lesz, nem lehet két egyforma alakú lángost sütni. De pont ezért szép, legalább is nekünk.
Nálunk már hagyomány, hogy a családi tavaszolás-őszeléskor a kb. 15-16 fős (+2 kutya, akik szintén sorban állnak a maguk adagjáért) kicsi családunknak a Sanyival mi sütjük a szabadban a szombat reggeli lángost, bográcsban és szabad tűzön. Igaz mindig legalább dupla adagot kell készítenünk. Már régóta készítem ezt a receptet, pld. Sanciék esküvőjén másnap reggel az ittmaradó vendégeknek is ezt sütöttünk.
Kefíres lángos
1 kg lisztet 3 egész tojással, 5 dkg élesztőt 1,5 dl cukros tejben felfuttatok, 1 pohár kefirrel és 1/2 liter meleg tejjel, kb. mokkáskanálnyi sóval 5-8 percig dagasztom. Két jó nagy kiolajozott zacskóba öntöm, jól bekötöm a zacskó száját és a hütőbe teszem (este) . Reggelre nagyra kel. Vízbe mártott kézel kis darbokat szaggatok ki, kicsit széthuzogatom és rögtön a forró olajban kisütöm. Ha kisült jöhet a fokhagyma, a tejföl, a trappista és füstölt sajt keveréke. Isteni. Nálunk a lányok sárgabarack lekvárral is ízesítették, ami nekem is ízlett. Szóval bármilyen ízesítéssel pompás.
Ha nem használom el az összes mennyiséget, hagyom a hütőben pár napig és más alkalommal sütöm ki.
Ebből a mennyiségből bőségesen jól lakik 6-7 ember.
Mi mindig a szabadban, bográcsban sütjük (kb. 2-2,5 l olajban),mert nem csak finom, hanem látványnak és programnak is élvezetes.
Üdvözlettel: Ági |
Szia Andi!
Nagyon örülök ennek a bejegyzésnek, mert tényleg azokat a recepteket szeretem, amikben van valami különleges, szokatlan, érdekes, az egyszerű alapanyagok ellenére.:) Köszönöm szépen.:) |
Szia!
Nagyon jó az oldalad! Sose tudom, hogy mit főzzek, mert semmi ötletem, de most, hogy rátaláltam az oldaladra alig tudok választani!
Ennyi különleges receptet még életemben nem láttam!
Köszönöm!
Üdvözlettel: Andi |
Szia Niitoo!
Örülök, hogy sikerült a búbos hús és köszönöm a visszajelzést.:) |
Kedves Judit!
Legtöbb recept megadja, hogy mennyi tejben futassuk fel az élesztőt, de ha csak a teljes tejmennyiséget írja, akkor kb. 1 dl-t szoktam kivenni belőle az élesztő felfuttatásához.
A kelt tésztát nem lehet tűpróbával ellenőrizni, mert még nyersen sem tapad rá a tészta a tűre. Én inkább érzésre állapítom meg. Ha már nagyon jön az illata, ha szépen feljött és már a színén is látszik, hogy kész. Az édes kelt tészták teteje előbb pirul meg, mint mielőtt kész, ezért sütőpapírral vagy fóliával le szoktam takarni a tetejét, ha túl gyorsnak érzem a pirulást. néhány kelt tésztát meg kell sütni, hogy igazán érezd, hogy mikor lesz jó. Ha megadják a sütési időt, az sem 100 %-os, mert a sütők sem egyformák.
Aliz |
Szia Alíz! SIkerült a búbos hús!!! Még holnapra is maradt tesómnak 4 szelet a fehérjenapjára:) Jó sokat csináltam, gáztepsiben, kb. 18 db-ot.:) Persze nem voltak akkorák, mint a tieid a képen, mivel sajnos nem volt itthon disznóhús, így vadból kellett készítenem. Nálunk általában az van itthon, de nem olyan jó, mint a disznó. Mindig kuktáznunk kell, s így is kemény és száraz marad (meg összemegy). De ezzel a "búbbal" olyan isteni lett, hogy tuti minden hónapban megcsinálom. Köszi!!! |
Kedves Aliz!
Most sutottem meg a fonott kalacsot! Eletem elso kelt tesztajat! Nem lett olyan szep mint a Tied, de nagyon finom az illata.. meg forro, varni kell egy kicsit.... Koszonom szepen a segitseget es persze a receptet! Egy kicsit hosszabbra sikerult sodorni a cipokat, igy muszaj volt meghajlitani patko formban, mert nem fert bele a tepsibe. Meg egy fontos kerdes. Ha a recept azt irja, hogy futassuk fel az elesztot akkort kb. mennyi extra tejben? Mikor lehetek biztos benne, hogy megsult a kelt teszta (marmint belul is)? Ugyanugy tuprobaval, mint a kevert tesztaknal?
Nagyon szeretem az oldalat, "sajnos" csak nemreg akadtam ra. Nagyon sok receptet szeretnek kiprobalni az oldaladrol. Koszonom! Judit
|
Niitoo!
Nagyon szépen köszönöm.:) Olvastam a leveled, válaszoltam is rá. |
Még a főoldalra, a kommentek közé is beírtam a véleményem, de azt sem találom. Úgy látszik ez az oldal nagyon nem akaja, hogy megdicsérjelek:) Egyébként az azila@index.hu-ra Kiki néven küldtem Neked egy levelet (nem adom fel olyan könnyen:)), mert mindenképp azt akartam, hogy tudd, hogy mekkora dolgot vittél itt véghez. Meg hogy milyen óriási nagy segítség ez, az ilyen magamfajta kis kontár-kuktának:) Sokadszorra is köszi! |
Szia Niito!
Nem tudom mi történhetet, de az a beírás eltüntette az egész jobb oldalt. Nagy nehezen sikerült kitörölnöm, de se kép, se szöveg egyáltalán nem volt, csak a név. Most már rendben van.
A kedves beírást ugyan nem láttam, de nagyon szépen köszönöm, ha jó véleménnyel vagy az oldalamról és ez meg is akartad írni. |
Szia! Megint én. Remélem most azt adja be, amit ténylegesen leírok. Tegnap írtam Neked ide valami kedveset, erre meg az Elküld gomb után valami reklám szöveget tett be a gép, nem azt, amit én írtam. Ez azért bosszantó, mert azt hiszik, én teszek be ilyen marhaságokat ide. Pedig csak az oldalad akartam megdicsérni. Valami szoláriumos szöveg jött be, kicsit kiakadtam. |
Szia Cukorfalat!
Köszönöm szépen a jó véleményedet és az oldal népszerűsítését is.
Üdv.
Aliz |
Szia!
Most akadtam az oldalra!
Szeretnék hozzá gratulálni, hiszen rendkívül igényes!
Annyi remek receptet találtam, ismertet és ismeretlent egyaránt, hogy csak kapkodtam a fejem ide oda.
Biztos vagyok benne, hogy sokszor fogok itt nézelődni, ötleteket szerezni.
A barátnőmmel már megosztottam az oldal elérhetőséget.
Üdvözlettel : Cukorfalat |
Szia Timi!
Nagyon szépen köszönöm.:) |
Szia!
Nagyon kalssz az oldal, mint kezdő háziasszony, sok jó receptet találtam.
További sok sikereket kívánok az odlalhoz.
Timi |
Niki!
Köszönöm szépen és nagyon örülök neki.:) |
Nagyon tettszik az oldalad sokmindenben segít nekem. Köszi Niki |
Beuska, Edit, Niki!
Ne haragudjatok, de kitöröltem a vitát, nem ide való és megkérek mindenkit, főleg Nikkiee-t, hogy a vendégkönyvemet ne használja az oldalának a reklámozására, főleg úgy, hogy még csak nincs is köze a főzéshez.
Beuska!
Ha mindenáron szeretnél látogatókat szerezni az oldaladnak, írj nekem magánban és megírom, hogy hogy lehet az ismertséget növelni. Nekem több, mint 3 év kellett ahhoz, hogy ennyien látogassanak, persze soha senki vendégkönyvébe és chat-jébe nem irogattam, hogy nézzék meg az oldalamat. Én se szeretném, ha mások reklámoznának nálam. Még a fizetős reklámokat sem teszek az oldalamra, pedig sok ilyen kérést kapok.
Remélem megértitek.
Üdv.
Aliz. |
Nagyon szepen koszonom a segitseget! A napokban megprobalom megsutni a kalacsot, remelem sikerulni fog! Judit |
[526-507] [506-487] [486-467] [466-447] [446-427] [426-407] [406-387] [386-367] [366-347] [346-327] [326-307] [306-287] [286-267] [266-247] [246-227] [226-207] [206-187] [186-167] [166-147] [146-127] [126-107] [106-87] [86-67] [66-47] [46-27] [26-7] [6-1]
| |