Aliz konyhája - minden recepthez fázisfotók
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Menü
     
Hobbi
     
Konyha
     
Receptek/1196
     
Ételfotók

Előételek
Levesek

Húsételek

Feltétek

Köretek

Hideg konyha, saláták

Tészták

Sós vendégvárók

Édességek

Egyszerű ételek

Halak

Egyebek

Kelt tészták,kenyerek

Tortaképek

     
90 napos diéta
     
Olavasóim receptjei

Receptek

     
Értesítés új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
TOP 100

100 receptajánlat (a 1100-ból), hogy megkönnyítsem a választást.

    ÉDESSÉGEK


Almahabos süti Aliz módra


Banános süti


Banános élvezet


Csokis meggyel töltött háromszögek


Diós csokoládészelet

 
Emeletes élvezet

 

Epres-zseléhabos sütemény

Tálalva.
Flambírozott banán vaníliaszósszal


Habos túrós pite

Kijevi krémes


Krémes meglepetés


Kókuszos almás


Különleges meggyes pite

Lehetetlen pite

 
Mennyei eledel


Méteres kalács

Narancsos kocka


Négerkocka szomszéd módra


Osztrák pikáns "tiramisu"

 
Őszibarackos rétes


Rakott palacsinta 


Részeges és túrós barát 

Rumos szilvás sütemény

Sárgabarack torta


Serpenyős rétes

 
Stracciatella


Sültfagylatos gofri

 
Sült túrógombóc

Tarka koh


Túróbundában sült banán


Túrókrémes tölcsérek


Túrós-kakaós kevert


Túrós-krémes pite


Túróval töltött zsemle


Verdens beste


Ferdinánd kalács

  SÓS VENDÉGVÁRÓK


Ági féle sajtos ropogós


 Káposztás virsli tésztában


Részeges pogácsa

 
Sajtkrémmel töltött pogácsa

 
Sajtos pogácsa


Sajtos pogácsa (rúd)


Sajtos-sonkás tekercs

 
Sonkás-sajtos rétes


Sós-omlós sütemény

    LEVESEK

 
Darálthúsos paradicsomleves


Dupla hagymás leves

 
Édes sütőtökleves


Gyümölcsleves túrós galuskával

 
Kantoni rizsleves curryvel

 
Káposztás bableves


Metélőhagymás kukorica krémleves

 
Norvég királyi leves

 
Rumos-mazsolás gesztenyeleves

 
Tárkonyos raguleves


Túrógombóc leves 

 HÚSÉTELEK, FELTÉTEK


Csirkecsíkok fűszeres tésztában


Fokhagymás csirkeragu


Fokhagymás sült lapocka


Fűszeres túróval töltött csirkemell

 
Hentesborda


Kókuszos csirke


Különleges töltött borda


Marhapörkölt vadász módra

Mogyorós rizzsel és mogyorókrémszósszal tálalom a húsdarabkákat.
Mogyorókrémes csirke


Paradicsomos káposzta húsgombóccal


Pilisi ragu


Rántott fagyasztott vagdalt


Rozmaringos-narancsos csirke

Tejszínes halragu leveles tésztában


Sajtos rakott csirkemell

 
Tanduri csirke


Tepsis diós hús


Vajpuha marhaszelet


Rántott tojás


Sajttekercs rántva


Tojásos rétes

 

  KÖRETEK


Fokhagymás, sajtos krumplipüré


Mandulás burgonyagolyó


Mogyorós burgonyapüré


Mustáros-hagymás krumpli

 
Palaó rizs


Resztelt krumpli


Rozmaringos krumpli


Tepsis burgonyalepény

Párolt rizzsel összekeverem és együtt pirítom.
Zöldséges-mogyorós rizs

         VEGYES


Csirke vajas tésztában

Meleg töltött tojás


Kukoricás chilis babsaláta


Mogyorós burgonyasaláta


Citromfüves rántott afrikai harcsafilé


Tejszines halfilé 


Csirkés-zöldséges tészta

 

Júhtúrós sztrapacska


Tojásos nokedli gazdagon

 

Hagymás rakott tojás

 

 

Tejfölös újkrumpli


Francia pirítós


Klubszendvics


Sajtos-tojásos pirítós

Sütőben megsütöm. 

Sonkás-sajtos tojás csészében

 

 

Töltött bundás kenyér

     
Torták

 

Anyáknapi torta

Cicitorta

 Karácsonyi torta 2010

Szülinapi torta II.

Málnazselés csokitorta

Tojáslikőrös autós torta

Trüffelkrémes patchwork torta

Valentin napi puncstorta

     
VendégKönyv
[512-493] [492-473] [472-453] [452-433] [432-413] [412-393] [392-373] [372-353] [352-333] [332-313] [312-293] [292-273] [272-253] [252-233] [232-213] [212-193] [192-173] [172-153] [152-133] [132-113] [112-93] [92-73] [72-53] [52-33] [32-13] [12-1]

2014.04.16. 13:57 Idézet
ice age

 Kedves Aliz!

 
Judit vagyok, 23 éves. Jómagam is viszonylag hamar,13 évesen megismerkedtem a főzéssel, és mindig is kedvelt időtöltéseim közé tartozott. Családom és rokonaim állították, hogy jól főzök, és én ezt a véleményt mindig is igyekeztem fenntartani (bevallom "háziasszonyi hiúságomat" legyezgette). Ám abba a hibába estem, amibe szerintem számos nő esik akár tudattalanul is, mégpedig, hogy végülis megragadtam kb. 10 jól bevált ételnél, melyeket folyamatosan ismételgettem. Bár emiatt senki nem tett nekem szemrehányást, amikor én magam erre rájöttem, kezdtem egyre inkább kétségbe vonni azt, hogy valóban olyan jó szakács vagyok e, mint állítják. Pár ételt nem túl nagy ördöngösség jól elkészíteni, és engem egyre inkább bántott ez a gondolat. Így párom, de főleg saját magam megerősítésére elhatároztam, hogy belevetem magam az internetbe és változtatok ezen! 
Ekkor találtam meg a Te oldaladat, amin már minden receptet végignéztem, és össze is állítottam egy kb. 400 ételből álló listát, amit mindenképpen meg szeretnék főzni. Azóta minden hétvégén én főzök vagy a páromnak, vagy a családomnak (attól függően, hol töltjük a hétvégét), és úgy döntöttem, míg a lista végére nem érek, nem főzöm meg kétszer ugyanazt az ételt. Már több, mint 40 különböző finomságot főztem-sütöttem meg az oldaladról, melyekről saját szórakozásomra fényképeket készítek, és azt kell mondjam sohasem okozott egyetlen recepted sem csalódást! Imádom az ízvilágot, amiben alkotsz, legyen akár hagyományos, akár kissé pikánsabb. Családom is elégedetten kebelezi be a segítségeddel készített ételeket, és gyakran már kedden érdeklődnek, hogy mi lesz az ebéd hétvégén! 
Mindezt azért szerettem volna megírni, mert mindezt Neked, az oldaladnak és a receptjeidnek köszönhetem! Hála a segítségednek a főzés nem csak kedves időtöltésemmé, vagy hobbimmá, de szenvedélyemmé vált.Néha továbbra is megmozdul bennem, hogy a sok dicséret, amit asztaltársaimtól kapok valójában nem engem illet, de kiengesztel a tudat, hogy együtt élvezhetjük azt a sok finomságot, ami jóvoltadból az asztalra kerül. 
Remélem nem zavartalak ezzel a hosszú értekezéssel, de úgy éreztem ki kell fejeznem, mennyire hálás vagyok Neked, még ha csak ilyen gyarló módon is tudom megtenni.
 
További sok boldog, alkotással teli évet kívánok Neked!
 
Judit

2014.03.07. 20:57 Idézet
NeMo

Ez az oldal fantasztikus! Vittem a linkedet, vinném a banneredet is, ha meglelném... Egyúttal szeretettel látlak saját weblapomon, ha időd engedi. Témáim: saját versek, magyarországi barangolásainkról fotók (Bükk, Pilis, Zala, Kisbalaton, és majd jön a többi, ahol jártunk, vagy járni fogunk...). Hivatásom: orvos, így természetesen az egészséges életmódokkal, torna/ételek/italok is foglalkozom a lapomon érintőleg, és épp gastronomiai oldalakból gyűjtöttem egy csokorra valót. Őszintén mondom, a tied magasan felülmúlja az összes többit, amit eddig megnéztem. Már csak a családi ebédek tervezéséhez is örülök, hogy ráleltem lapodra :))

NeMo


2014.01.15. 13:48 Idézet
Hencsi

Kedves Alíz!

Nagyon szép és kidolgozott az oldalad, nagyon tetszik! Ha van időd kérlek pillants be te is az én nem rég indult oldalamra!

Előre is köszi!

http://honeybear.gportal.hu/


2013.10.17. 11:19 Idézet
Hajni

Kedves Alíz!

Nagyon szépen köszönöm a gyors választ :) Maradok továbbra is rajongód :)

Hajni


2013.10.16 22:01
Hajni

„ Kedves Alíz!

 

Nagyon klassz az oldal, már több receptet is innen készítettem el. Egy dolgot viszont kérdeznék, hátha tudsz nekem segíteni. Volt régen a menzán az úgy nevezett "milánói". ( Ami persze igazából nem is az, mert abban sonka és gomba van nem darálthús.)

Esetleg annak a menzás izű makaróninak a receptjét nem ismered? Mert most azt keresem mindenhol, és sehol sem tudom felkutatni. A férjem is nagyon imádta :) 

Ha esetleg ismered kérlek add meg nekem. (hiába készítem el a világ legfinomabb Bolognai spagettiét az mintha egy teljesen más étel lenne. Hátha ismered a titkos összetevőket. 

Előre is nagyon köszönöm, és csak így tovább az oldalt :) 

Hajni


Válasz:

Kedves Hajni!

Sajnos (vagy szerencsére) nem tudom milyen lehet a menzás milánói, mert se én, se a gyerekeim nem voltunk soha menzások.

Érdekes ez az ugynevezett "milánói" elnevezés, mert még emlékszem arra, hogy valamikor régen, legalább 30 évvel ezelőtt, amikor még nem volttak mindenféle szakácskönyvek, és a külföldi receptek sem gyűrűztek be az országba, és még a pizzát sem ismertük, minden olyan ételt, ami spagetti vagy makaróni volt, leöntve valamilyen paradicsomos szósszal, és a tetejére reszelt sajtot szórtunk, az mind "milánói" volt. (Én viszonylag hamar megismerkedtem az olasz konyhával, mert a szomszédom külkereskedőként gyakran utazott Olaszországba, ahonnan hozott elktromos pizzasütőt, tésztagépet, és alapanyagokat, és szoktunk olaszos ételeket főzni.)

Nálunk ez a nagy kedvenc. Ezt szoktam valamilyen darált hússal, sőt húskonzervvel is készíteni. Régebben jóval olcsóbbak voltak a darálthús konzervek, és valahogy finomabbak is, és ha gyorsan akartam valamit főzni, ez volt a legideálisabb recept. http://azila.gportal.hu/gindex.php?pg=21636065

Mivel a fiam nagy ketchupe fogyasztó, szinte mindig mindenre tesz, így sokszor a szószba is nyomtam egy rendesebb adagot a paradicsompüré mellé, mert amúgy is tettem bele cukrot, hogy édeskés legyen, meg sok fokhagymát. Ha összekeverjük a szószt a tésztával, akkor igazságosabban jut minden adagra belőle, meg kissé tapadósabb is lesz, mert úgy jobban szeretik. persze sok sajt a tetejére. Néha reszelt sajttal megszórva, ha sok, akkor rétegezve sajttal tepsiben, a sütőben átsütve is készítettem. (Nálunk a gomba mumus, csak akkor teszek bele, ha a gyerekek nem esznek belőle, pedig úgy még finomabb.)

Üdv. Aliz

 


2013.10.16. 22:01 Idézet
Hajni

Kedves Alíz!

 

Nagyon klassz az oldal, már több receptet is innen készítettem el. Egy dolgot viszont kérdeznék, hátha tudsz nekem segíteni. Volt régen a menzán az úgy nevezett "milánói". ( Ami persze igazából nem is az, mert abban sonka és gomba van nem darálthús.)

Esetleg annak a menzás izű makaróninak a receptjét nem ismered? Mert most azt keresem mindenhol, és sehol sem tudom felkutatni. A férjem is nagyon imádta :) 

Ha esetleg ismered kérlek add meg nekem. (hiába készítem el a világ legfinomabb Bolognai spagettiét az mintha egy teljesen más étel lenne. Hátha ismered a titkos összetevőket. 

Előre is nagyon köszönöm, és csak így tovább az oldalt :) 

Hajni


Válasz:

Kedves Hajni!

Sajnos (vagy szerencsére) nem tudom milyen lehet a menzás milánói, mert se én, se a gyerekeim nem voltunk soha menzások.

Érdekes ez az ugynevezett "milánói" elnevezés, mert még emlékszem arra, hogy valamikor régen, legalább 30 évvel ezelőtt, amikor még nem volttak mindenféle szakácskönyvek, és a külföldi receptek sem gyűrűztek be az országba, és még a pizzát sem ismertük, minden olyan ételt, ami spagetti vagy makaróni volt, leöntve valamilyen paradicsomos szósszal, és a tetejére reszelt sajtot szórtunk, az mind "milánói" volt. (Én viszonylag hamar megismerkedtem az olasz konyhával, mert a szomszédom külkereskedőként gyakran utazott Olaszországba, ahonnan hozott elktromos pizzasütőt, tésztagépet, és alapanyagokat, és szoktunk olaszos ételeket főzni.)

Nálunk ez a nagy kedvenc. Ezt szoktam valamilyen darált hússal, sőt húskonzervvel is készíteni. Régebben jóval olcsóbbak voltak a darálthús konzervek, és valahogy finomabbak is, és ha gyorsan akartam valamit főzni, ez volt a legideálisabb recept. http://azila.gportal.hu/gindex.php?pg=21636065

Mivel a fiam nagy ketchupe fogyasztó, szinte mindig mindenre tesz, így sokszor a szószba is nyomtam egy rendesebb adagot a paradicsompüré mellé, mert amúgy is tettem bele cukrot, hogy édeskés legyen, meg sok fokhagymát. Ha összekeverjük a szószt a tésztával, akkor igazságosabban jut minden adagra belőle, meg kissé tapadósabb is lesz, mert úgy jobban szeretik. persze sok sajt a tetejére. Néha reszelt sajttal megszórva, ha sok, akkor rétegezve sajttal tepsiben, a sütőben átsütve is készítettem. (Nálunk a gomba mumus, csak akkor teszek bele, ha a gyerekek nem esznek belőle, pedig úgy még finomabb.)

Üdv. Aliz

 


2013.09.26. 20:24 Idézet

Szia:)

Csodás ez az oldal.Számos űtmutatásnak vettem már itt hasznát,köszönöm.

Van egy link gyüjtő oldalam ha nem bánod beteszlek oda:)

http://manonautumn.wix.com/gasztro

Továbbá ha ellátogatnál egy másik oldalamra örömet okoznál.

mesevirag.ucoz.hu


2013.03.26. 13:26 Idézet
Szabó Jánosné

Kedves Aliz !!

Gyerekkorom kedvenc sütije volt a :non plus ultra

Lakodalmakba ettem,ott nagyon mutatós süti volt.

Én is megsütöttem ,de nem lett olyan magas csúcsos a hab ,hanem összesett kicsit.

Tudnál nekem segíteni,hogy mit tegyek a habba ,vagy hogy süssem,hogy ne essen össze.?

Nagyon tetszik az oldal,gratulálok hozzá !! :)


Válasz:

Ne haragudj, hogy nem válaszoltam, de csak most vettem észre a bejegyzésedet. Nem feltétlenül kell csúcsosnak lennie, de ha olyat szeretnél, akkor verd egy kicsit keményebbre a habot, és nyomózsákból nyomd a tésztakorongra, és a végén húzd egy kicsit felfelé. Ha nem túl folyós a hab, akkor megmarad a kis csúcs.. Sütése max. 180 fokon történjen.


2013.02.18. 09:11 Idézet
Aliz

Kedves Tipegő!

Nekem is hiányzik, de sajnos nem tudok olyat, amit erre az oldalra fel lehetne tenni. Már próbálkoztam. A bal oldali menüben  amennyire lehet, igyekszem  úgy csoportosítani az ételeket, hogy ne sokat kelljen keresni. Pl. a "Sós vendégvárók" alatt van az összes pogácsa. Ha valami konkrét receptet szeretnél, pl. Kijevi krémes, azt meg az "abc" szerinti keresőben megtalálod.


2013.02.16. 10:10 Idézet
tipego

nagyon tetszik, tényleg nagyon jo ez az oldal. viszont hiányzik rola (de lehet  hogy csak én v.ok béna)  egy  recept kereső. PL. ha pogácsát sütnék, be írnám  hogy pogácsák, és ki adná az összes pogi recept választékot.  Lehet hogy van itt ilyen csak nem találom????      tipego.


2013.02.13. 20:08 Idézet
Aliz

Kedves Lujzi!

Gyönyörű volt a cicád,különösen a pofija tetszik, nagyon sajnálom, hogy elütötték. Én is nagyon féltem ettől, meg a szomszéd kertekben lakó kutyáktól, éppen ezért van pórázon, ha kint van a kertben. Amúgy fajtiszta csincsilla perzsa, és nagyon kedves, szelid cica.

Üdv. Aliz


2013.02.13. 10:56 Idézet

Kedves Aliz!

Ma regisztráltam be magam, csak azért, hogy tudjak Neked írni, nem a receptekről (ami miatt a kedvenceim közé tettem az Aliz konyháját), hanem a gyönyörűséges állataid miatt, de főleg a szépséges cicádról. Nem tudom, hogy fajtatiszta-e, perzsa vagy más, de olyan gyönyörű cica, amilyent ritkán láttam, főleg azon a képen látszik szépsége, ahol az udvaron van pórázon. (Nekem is volt egy hasonló szépség, csupa vörösben, sajnos, elütötték.

Itt láthatod, ha van időd megnézni: 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=162825460420701&set=a.162825263754054.25212.100000797447045&type=3&theater

és itt:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=171044979598749&set=a.162825263754054.25212.100000797447045&type=3&theater

Szeretettel üdvözöllek: Lujzi

 


2012.12.30. 08:54 Idézet

Bocsánat, az őj, az persze  ÚJ  akart lenni :)


2012.12.30. 08:53 Idézet

Kedves Alíz!! Nagyon boldog új évet, erőt, egészzéget kívánok!! Magunknak pedig azt, hogy még sok őj receptet olvashassunk ezen az oldalon :) Üdvözlettel, Erzsi <3


Válasz:

Kedves Erzsi!

Köszönöm szépen a jókívánságokat. Én is nagyon sok szépet és jót kívánok az új évre, és köszönöm, hogy látogatod az oldalt.

Aliz

 


2012.11.29. 16:07 Idézet
Aliz

Kedves Agni!

Én is nagyon örülök, hogy rátaláltál az oldalamra. Már több mint 6 éve készítem, azóta én sem vagyok nagyon aktív a konyhalistán, néha olvasom, és néha elmegyek egy-egy találkozóra, de ez az oldal minden szabadidőmet elveszi. Persze nagyon szeretek vele foglalkozni. Te sem panaszkodhatsz, mert a Te blogod is nagyon jó, időnként meg szoktam nézni. A  pastizziodat meg rendszeresen készítem már vagy 10 éve.

Köszönöm, hogy írtál.:)

Üdv.: Aliz


2012.11.28. 10:50 Idézet

Szervusz kedves Alíz!

nagyon örülök, hogy rátaláltam végre az oldaladra, mert nagyon sokszor eszembe jutottál, mióta a konyhalistán nem vagyok aktív. Borzasztóan tehetséges vagy, igaziból meg is ijeszt ez a rengeteg jobbnál jobb recept és arra gondolok, mi, a mezeibb bloggolok, nem is kéne írjunk. Örülök, hogy jól vagy és továbbra is teljes erőbedobással sütsz-főzöl. Szeretettel üdvözöllek Görögországból, Ágni (http://www.gorogkonyha.com)


2012.10.03. 19:00 Idézet

Nagyon finomak a receptek,  nagyon ugyes vagy hogy ijen finomsagokat tudol kesziteni:).


Válasz:

Köszönöm szépen a dícséretet.:)


2012.09.13. 15:57 Idézet

Kedves Alíz!

Most néztem meg tőled egy receptet és hozzá a gyerekeid fotóit. Nagy öröm lehet két ilyen szép gyerek anyukájának lenni! Gratulálok hozzájuk! Erika


Válasz:

Kedves Erika!

Köszönöm szépen, nagyon kedves vagy.:)


2012.09.12. 11:23 Idézet

Kedves Aliz!

 

Először is szeretnék Neked gratulálni csodás receptjeidhez. Nagyon sokat kipróbáltam már közülük, mindegyiknek óriási sikere volt.

Kezdőként látogattam oldalad, de mostanra elég ügyesen mozgom a konyhában:-))

Szeretnék Tőled egy kis segítséget kérni.

Már régóta próbálkozom a tortellini házilag való elkészítésével, de sajnos sehol nem találok olyan receptet és olyan profi útbaigazítást, ami alapján Nekem ez sikerülne. 

Esetleg készítettél már ilyet? Nincs hozzá egy szuper recepted? Csak a Te receptjeiben bízom igazán:-))

 

Előre is köszönöm válaszod!

 

Szép Napot! 

Üdv

Mónika


Válasz:

Kedves Mónika!

Köszönöm szépen a kedves sorokat, és nagyon örülök, hogy tetszik az oldal. Tortellinit már készítettem, de nincs róla receptem. Egyszerű gyúrt tésztát kell készíteni. Személyenként 1 tojással és kb. 10 dkg liszttel. A liszt mennyisége függ a tojás nagyságától vagy kiméred a lisztet, hozzáadod a tojásokat, és ha nagyon kemény lenne, mert pl. kisebbek a tojások, akkor egy pici vizet lehet adni hozzá. A tojást a liszttel sima, rugalmas tésztává gyúrom, és hagyom pihenni egy fél órát. Utána nagyon vékonyra kinyújtom. Ez nem olyan egyszerű, és nem gyors művelet, ha nincs tésztanyújtó gép. Attól függően, hogy mekkora tortelliniket akarok készíteni 4-5-6-7 cm nagyságú kockákra szeletelem a tésztát. A közepére teszek egy kis tölteléket, háromszögletűre hajtom, jól összenyomkodom, majd gyűrű formájúra hajtom és összenyomkodom a sarkát. Sós vízben megfőzöm. Itt van egy jó videó arról, hogy hogy kelll hajtogatni.

http://www.youtube.com/watch?v=Q8WNQTBhcw8

A tölteléke meg akármi lehet. Darált hús, sonka, gomba, sajt, spenótos túró. Erre sok receptet találsz a neten. A sonkás töltelékhez többnyire sajtos szószt szoktam készíteni. 2-3 dl tejszínt kb. 10 dkgreszelt sajttal összemelegítek. Nyomok bele fokhagymát, sózom, borsozom, reszelt szerecsendióval ízesítem, vagy apróra vágott zöldfűszerekkel. Ebben forgatom meg a kifött tésztát. Ha spórolósabban akarom készíteni, akkor tejszín helyett besamelt készítek, abba teszem a sajtot és a fűszereket. A gombás és a húsos töltelékhez meg paradicsomos szószt készítek. Erre sincs konkrét receptem. Itt is van néhány ötlet:

http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=236227


2012.07.05. 10:41 Idézet

Kedves Aliz!

Évek óta látogatom az oldalad. Nem vagyok kezdő háziasszony,csak egy jól sütő-föző nagymama, aki a családját látja el finomságokkal. Engem is felháborít, hogy a nálad már korábban olvasott recepteket- legyen az süti, vagy étel- látom máshol sok más oldalon. Ugy tünteti fel, mintha ő kreálta volna, még annyi fáradságot sem véve, hogy a forrást feltüntesse. Tudom ez ellen semmit sem lehet tenni, ne bántson a tény, ez akkor is a Te kreációd marad.

További jó kisérletezéseket, és sok jó receptet kívánok.

Üdvözöllek Éva


Válasz:

Kedves Éva!

Köszönöm szépen a kedves bejegyzést.:)

Üdv.
Aliz


2012.02.23. 00:19 Idézet

Kedves Alíz!

Nagyon szeretem az oldaladat, rengeteg jó tippet adtál már! Pasi létemre úgy alakult, hogy én vagyok a "séf" a családban aminek a párom őszintén örül :) 

Mostanában ritkán fogok mellé, amikor valami különlegességet eszelek ki, ilyen a sajtos-zöldséges lasagne!

wok zöldségkeverékhez teszek pár fej szép gombát, cukkinit, fokhagymát, ízlés szerint ételízesítő-bors és lehetőleg oliva olajon szépen megpárolom. Amikor kész, roppanós maradjon, a végén pár szem friss paradicsommal dúsítom. Esetleg oljabogyót is tehetünk hozzá.

A sajt mártás: tejfölben tömlős sajtot vajat vagy margarint felolvasztok, só, fehérbors, tárkony a fűszerezés. Végezetül kevés tejjel higítom, majd liszttel visszasűrítem. (ügyeljünk rá, ne csomósodjon be..)

Kevés sószt kiveszek tejjel higítom vagy vízzel higítom, ez kerül majt a tepsi aljára. Azért higítom, mert így kevésbé ég le. 

Lerakom a lasagne lapokat, szépen méretre vágva, majd jön a zöldséges réteg. Erre szépen elosztva, hogy a többi rétegre is jusson, elosztva szószt teszek, majd durvára reszelt sajttal meghintem. Újabb réteg lasagne jön rá és megismétlem az előbbieket. A tetejére jó vastagon rakom a szószt, majd 10-20 deka sajttal meghintem (én összesen 40 deka sajtot használtam el..)

Közepes forró 180-200 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük! Ügyeljünk, ha felpúposodik óvatosan szúrkáljuk ki, hogy a gőz tudjon távozni! 

Jó étvágyat hozzá!

Hadd bátorkodjak egy kis reklámot tenni a mondandóm végére, ugyanis örömmel jelentem a két vicces blogomat (társoldalak) Nempite blog és Nempiti blog...mindkettő a "Világ-Ökörség" része, amolyan nemkutya.com stílusban, vicces képek, mindennapi friss dolgok:

nempiti blog nempite blog

Ha egy kis jókedvre vágytok, kérlek nézzetek be ide is, garantáltan nem bánjátok meg.

Köszi: Zsolt


Válasz:

Kedves Zsolt!

Köszönöm szépen, és örülök, hogy tetszik az oldal. A receptet is köszönöm, nagyon jól hangzik, talán még én is kipróbálom.

Mindkét blogodat megnéztem, és nagyon tetszik.:)

Üdv.
Aliz

 


[512-493] [492-473] [472-453] [452-433] [432-413] [412-393] [392-373] [372-353] [352-333] [332-313] [312-293] [292-273] [272-253] [252-233] [232-213] [212-193] [192-173] [172-153] [152-133] [132-113] [112-93] [92-73] [72-53] [52-33] [32-13] [12-1]

     
óra
     

Névnapi idézetek küldése...

     

Xukor (nyírfacukor) az egészséges édesítő.
Rendelés 10 %-os kedvezménnyel!

 

     
weblapfordító
     
Számláló
Indulás: 2006-09-23
     
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     
Kedvenc linkek
     

ÚJRA NYITVA! ~FBLOG~ ÁLLATKÍSÉRLETEKTÕL MENTES A SMINKED? ~HAMAROSAN KREDIT NYEREMÉNY! TERMÉKTESZTEK!~FBLOG~ÚJRA NYITVA!    *****    Astropapa-iskolája mindenkit szeretettel vár és INGYENES TANÁCSOT AD minden kedves érdeklõdõnek!    *****    Supernatural - ODaát - 13. ÉVad - Extrák - Infók - ÉRdekességek - ODaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - ODaát    *****    A csillagjövõ oldalon,nem csak alacsonyak az árak, hanem a tanácsadás, teljesen ingyenes. Szeretettel várlak minden nap    *****    Új design! Az egyetlen magyar Olicity és a legaktívabb Zöld Íjász rajongói oldala! 6. évad & Arrowverse hírek!    *****    No.1 Christina Aguilera Fan Site - Minden ami X-Tina, minden héten újdonságok! Katt!    *****    TelenovelasWeb - Hírek, képek, videók, saját véleménnyel tarkított bejegyzések telenovellákról és a színészekrõl! Gyere!    *****    Hamarosan olvashatók lesznek az oldalamon az Asztro-tükör asztrológiai írásai, cikkei.    *****    Gesztenye, gesztenye, gesztenye... és egy álmos sün! Gyertek az októberi rétre Mályvával és Pipitérrel! Irány a Mesetár!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Ha te is a letisztult stílus híve vagy, nézz be hozzám! Smink, ruha, kritika //Style and Stuff// Style and Stuff//    *****    MINDEN HÓNAPBAN INGYENES G-PORTÁL SABLON! TELJESEN ÁTSZERKESZTHETÕ A LEGÚJABB KÓDOKKAL! Ne maradj le egyik hónapban sem!    *****    Rendeld meg az asztrológiai csomagok egyikét és teljesen ingyen megbeszélheted velem a kérdéseidet telefonon, skypeon!!!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film! Film!Film!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!    *****    A CSILLAGJÖVÕ OLDALON RENDKÍVÜLI AKCIÓK,LEHETÕSÉGEK.A MEGRENDELÉSEK UTÁN TELJESEN INGYENES KONZULTÁCIÓ,TANÁCSADÁS.VÁRLAK    *****    Õszi manókalandok a réten! Búcsúztassátok el ti is útra kelõ madarainkat Mályvával és Pipitérrel! Gyertek a Mesetárba!    *****    | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale |    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Extrák - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed - Charmed -Játékok    *****    Infrashape Horizontal fittness stúdió Debrecen