|
[526-507] [506-487] [486-467] [466-447] [446-427] [426-407] [406-387] [386-367] [366-347] [346-327] [326-307] [306-287] [286-267] [266-247] [246-227] [226-207] [206-187] [186-167] [166-147] [146-127] [126-107] [106-87] [86-67] [66-47] [46-27] [26-7] [6-1]
Kedves Szilvia!
Ha száraz élesztőt használok, nem szoktam felfuttatni, bár legtöbbször akkor is összekeverem a folyadékkal és egy kis cukorral, mert úgy gyorsabb, ugyanis lassabban kel meg a tészta, mint a friss élesztővel. Már jártam úgy, hogy egyáltalán nem kelt meg a kenyerem a kenyérsütőben, ezért csak akkor használom, ha váratlanul akarok kelt tésztát készíteni. Attól is lehet, hogy nem kel meg rendesen, ha túl kemény a tészta. A mennyiségek kelt tésztánál csak hozzávetőlegesek, mert nagyban függ a liszt minőségétől, hogy mennyi folyadékot vesz fel. Sajnos meg kell azt tapasztalni, hogy milyen a nyers kenyértészta, a kalács vagy a nyers rétestészta, mert ha valaki még nem tapogatta meg ezeket előzőleg nyersen, csak a saját tapasztalatára bízhatja magát, bár még nálam is előfordul, hogy kicsit lágyabb vagy keményebb lesz.
A fázisképeken jól látszik, hogy a feltekert tésztát ferdén szeleteltem fel, ami a trapézos formáját adta. Ebből a mennyiségből 8-9 tenyérnyi süti lett, de ha vékonyabb rudakat készítettem volna, akkor kisebbek lettek volna és darabra több.
Remélem azért nem vette el a kedved a további receptek kipróbálásától.
Üdv.
Aliz
|
Kedves Alíz !Ma szeretttem volna megcsinálni a kelt túróst de sajnos nem akart megkelni csak nagy nehezen jött fel valamennyire de szerintem nem eléggé.Azt szeretném kérdezni, hogy ha száraz élesztőt használok akkor is kell hozzá a folyadék(víz van írva)és a cukor?Amikor feltekertem az írást követve nem olyan háromszög alakú lett mint a képen,ezt is kérdezném hogy lesz olyan?Nagyon kevés darab is lett belőle nem tudom mennyi szokott Önnek lenni ebből az adagból.Nagyon sok receptet készítettem már el erről az oldalról és mindig jól sikerült minden most ez kicsit elszomorít.Remélem legközelebb jobban sikerül.Talán jobb lett volna friss élesztőt használni.(pedig Dr Oetkert használtam nem valami olcsót)Válaszát előre is köszönöm.Szilvia |
Kedves Ica!
Már izgultam, hogy egyáltalán nem jött össze, de örülök, hogy azért mégis ehető lett. Köszönöm, hogy megírtad. Utólag is sok boldogságot kívánok az ünnepeltnek.:)
Aliz |
Kedves Aliz!
Ma felvágtuk a tortát.Esztétikailag nem a legszebb volt,de az ize nagyon finom lett.A krémet nem sikerült tökéletesen elkésziteni,lehetett volna egy kicsit keményebb,de nem mertem tovább verni a habot,fenyegetett a kicsapódás veszélye.Nem lett jó kemény,de lágy sem a kettő között.Majd legközelebb sikerülni fog több idő lesz a kisérletezésre.az ünnepeltnek tetszett és izlett,ez a lényeg.Köszönöm a segitséget,az én ügyetlenségem ellenére ez akkor is nagyon jó és finom süti.További jó sütést.
Ica |
Kesves Katica mama!
Köszönöm szépen és nagyon örülök, hogy sikerül a bejelentkezés.:)
Szia.
Aliz |
Ica!
Csak akkor verődik fel, ha nagyon hideg. Ezért jobb előző nap elkészíteni, hogy jól lehűljön, de ha erre nincs idő, akkor a mélyhűtőbe kell betenni, hogy olyan hideg legyen, amilyen csak tud lenni, megfagyás nélkül. A melegítést csak arra vonatkozik, ha túlvernéd a lehűtött tejszínt és kicsapódna, akor egy pici melegítéssel újra egynemű lesz, de azután azt is nagyon le kell hűteni.
A lehűlt tejszínt alacsonyabb fokozaton érdemes egy kicsit habossá verni, de az egy pár perces folyamat. Hideg legyen nagyon!!! Ez a lényeg, még a szobahőmérséklet is túl meleg neki.
Remélem sikerül belőle valami jót is kihozni.
Aliz |
Kedves Aliz!
Ma elkezdtem a tortát meg csinálni.A tésztával nem is volt semmi gond.De a krémmel annál inlább.Fél liter tejszinből csináltam igy a többi hozzávalót egy kicsit megemeltem.De az istennek sem akar összeálni normális krémmé,már másodjára melegitem újra.Kérdésem lenne mit jelent,hogy lassan áll össze,az kb mennyi idő?Én 3fokozaton vertem ki a habot de negyed óra alatt is félkemény mardt és nagyobb része folyós.gondolom ez a vizesedés,de akkor hogy lehet elkerülni mit kell csinálni vele,hogy ne vizesedjen?Valamit rosszul csinálok de nem tudok rájönni ,hogy mit.Segitséged meg köszönöm.
Szia:Ica |
Drága Alízkám!
Nagyon köszönöm segítségedet,sikeres volt a bejelentkezés.
Boldog szülinapot a Blogodnak!!
Puszillak Katica mama |
Kedves Dati!
Nagyon szépen köszönöm.
Aliz |
Kedves Alíz!
Szeretettel gratulálok!!! (tapsolós hangulatjel - csak nem találtam)
Dati |
Kedves Katica mama!
Olvastam erről a problémáról a gportal egyik fórumában, és ott arról írtak, hogy másnál is, de nem mindig jelenik meg. Mivel nálam nem jelentkezik, így nem is tudok mit tenni. Próbáld meg újra, ha nem sikerül, akkor add meg a címedet, mert regisztráltalak Katicamama néven, hogy kipróbáljam nálam jelentkezik-e a felugró ablak, és akkor elküldöm a jelszót.
Szia.
Aliz |
Drága Alízkám!
Kérlek,ne haragudj,hogy zavarlak,de a segítségedet szeretném kérni.Tegnap szerettem volna regisztrálni Nálad,de teljesen elment a kedvem tőle.Andi potálján regiztem,minden simán ment,a visszaigazolás a regizésről a G-Portál részéről.Gondoltam szuper ki is próbálom és utána felkereslek Téged is.DE és ez a DE megállított!Azóta állandóan egy IQ teszt zavar be ,nem enged sem a bejelentkezéshez,sem a chathez,sem a vendégkönybe a beíráshoz.Ahogy elkezdem a műveletet azonnal a teszt jön és hiába nyomom ki.Azért mertem hozzád fordúlni,mert Te is G-Portálos vagy és talán tudod,mit kell tennem,hova fordúljak orvoslásért.Ezért nem merek Nálad regizni,mert még kérdezni sem lehet így a receptekkel kapcsolatban és véleményt sem lehet írni.Bocsáss meg,tudom ez nem vendégkönybe való,de teljesen kétségbe vagyok esve,pláne,hogy nem rég vagyok a Net "rabja".
Puszillak Katica mama
|
Kedves Dati!
Bocs, de az előző bejegyzésedet nem vettem észre, amiben a csavarást kérdezed. Csak annyi, hogy nem egymásra hajtottam az ellentétes oladalon lévő "rojtokat", hanem középen csavartam egyet rajta.
Örülök, hogy jól sikerült a rétes. Az a jó a leveles-vajas tésztában, hogy akár édes, akár sós sütiket, ételeket lehet belőle készíteni, mert csak kicsit sós. Nagyon szeretem ezt a fajta tésztát, mert rengeteg felhasználási módja van: rétes, krémes, pástátom alja, pogácsa, sós rúd és egyéb sós sütik, túrós-, lekváros batyu, kosárka bármivel töltve, és még számtalan más. Mindig van pár db a hűtőmben és itt, a receptek között is sok található belőle.
Aliz |
Kedves Alíz!
Megsütöttem a Túrós tiroli rétest, nagyon finom lett! Eddig cukrászdából vettem nyers rétestésztát, és eszembe sem jutott, hogy a bolti levelesből is lehet rétest:) mert hogy abból a pirosaranyas sósat csináltam meg, szintén innen a Te konyhádból. Megköszönöm
Dati |
Szia Ica!
Köszönöm szépen.:)
Ha a Csupacsoki nyuszitortára gondolsz, azt egy 17 cm-es formában készítettem , de a fele mennyiségből. Nekem is 26 cm-es a nagyobb formám. Elvileg ahhoz jó lehet ez a mennyiség, de ha biztos akarsz lenni abban, hogy szép magas legyen, akkor a tésztához használj 3 helyett 4 tojást, a krémhez meg 4 dl helyett 5 dl tejszínt, és természetesen arányosan többet a többi hozzávalóból. Ha elkészíted írd meg, hogy milyen lett és mennyi anyagból készült!:) |
Szia Aliz!
Először is nagyon jó az oldalad!Másod sorban megkérdezni szeretném,hogy a csupa csoki tortánál leirt adag,az mekkora formába elég.Nekem 26cm formám van.Jövőhéten szeretném megcsinálni a férjem szülinapjára.Ha abba a formában sütöm nem lesz e nagyon vékony a tésztája,mert akkor dupla adaggal csinálnám.Válaszod előre is köszönöm. |
Pocokmaci!
Köszönöm szépen, előjegyzésbe veszelek.:):) |
Csak mert nagyon tetszik, amit láttam belőle, és imádok lapozgatni :D Azért köszönöm a választ, és sütögetek innen :) De, ha egyszer mégis úgy döntesz, üzletet csinálsz belőle, az első vevők között leszek :) |
Kedves Pocokmaci!
Örülök, hogy jól sikerült az almás süti.:)
Nagyon aranyos vagy, hogy szeretnél egy könyvet, de még azoknak a barátaimnak is tarztozom vele, akiknek megígértem. Nagyon kevés az időm, örülök, ha karácsonyig párat el tudok készíteni, de azért jólesik az érdeklődés.:) |
Kedves Alíz! Ebben a pillanatban készült el az Amerikai Almás Pite, és eszméletlen finom lett!!! :))) Köszönöm, hogy megosztottad velünk ezt a receptet! Én is saját recepteket írok, és folyamatosan készülnek fotók is, de nekem még nem sikerült ilyen szépen rendszerezni őket.
Az lenne még a kérdésem, hogy ebből a konyvből kérésre sem készítesz esetleg? |
[526-507] [506-487] [486-467] [466-447] [446-427] [426-407] [406-387] [386-367] [366-347] [346-327] [326-307] [306-287] [286-267] [266-247] [246-227] [226-207] [206-187] [186-167] [166-147] [146-127] [126-107] [106-87] [86-67] [66-47] [46-27] [26-7] [6-1]
| |