|
[526-507] [506-487] [486-467] [466-447] [446-427] [426-407] [406-387] [386-367] [366-347] [346-327] [326-307] [306-287] [286-267] [266-247] [246-227] [226-207] [206-187] [186-167] [166-147] [146-127] [126-107] [106-87] [86-67] [66-47] [46-27] [26-7] [6-1]
Kedves Aliz !!
Gyerekkorom kedvenc sütije volt a :non plus ultra
Lakodalmakba ettem,ott nagyon mutatós süti volt.
Én is megsütöttem ,de nem lett olyan magas csúcsos a hab ,hanem összesett kicsit.
Tudnál nekem segíteni,hogy mit tegyek a habba ,vagy hogy süssem,hogy ne essen össze.?
Nagyon tetszik az oldal,gratulálok hozzá !! :)
Válasz:
Ne haragudj, hogy nem válaszoltam, de csak most vettem észre a bejegyzésedet. Nem feltétlenül kell csúcsosnak lennie, de ha olyat szeretnél, akkor verd egy kicsit keményebbre a habot, és nyomózsákból nyomd a tésztakorongra, és a végén húzd egy kicsit felfelé. Ha nem túl folyós a hab, akkor megmarad a kis csúcs.. Sütése max. 180 fokon történjen.
|
Kedves Tipegő!
Nekem is hiányzik, de sajnos nem tudok olyat, amit erre az oldalra fel lehetne tenni. Már próbálkoztam. A bal oldali menüben amennyire lehet, igyekszem úgy csoportosítani az ételeket, hogy ne sokat kelljen keresni. Pl. a "Sós vendégvárók" alatt van az összes pogácsa. Ha valami konkrét receptet szeretnél, pl. Kijevi krémes, azt meg az "abc" szerinti keresőben megtalálod.
|
nagyon tetszik, tényleg nagyon jo ez az oldal. viszont hiányzik rola (de lehet hogy csak én v.ok béna) egy recept kereső. PL. ha pogácsát sütnék, be írnám hogy pogácsák, és ki adná az összes pogi recept választékot. Lehet hogy van itt ilyen csak nem találom???? tipego.
|
Kedves Lujzi!
Gyönyörű volt a cicád,különösen a pofija tetszik, nagyon sajnálom, hogy elütötték. Én is nagyon féltem ettől, meg a szomszéd kertekben lakó kutyáktól, éppen ezért van pórázon, ha kint van a kertben. Amúgy fajtiszta csincsilla perzsa, és nagyon kedves, szelid cica.
Üdv. Aliz
|
Kedves Aliz!
Ma regisztráltam be magam, csak azért, hogy tudjak Neked írni, nem a receptekről (ami miatt a kedvenceim közé tettem az Aliz konyháját), hanem a gyönyörűséges állataid miatt, de főleg a szépséges cicádról. Nem tudom, hogy fajtatiszta-e, perzsa vagy más, de olyan gyönyörű cica, amilyent ritkán láttam, főleg azon a képen látszik szépsége, ahol az udvaron van pórázon. (Nekem is volt egy hasonló szépség, csupa vörösben, sajnos, elütötték.
Itt láthatod, ha van időd megnézni:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=162825460420701&set=a.162825263754054.25212.100000797447045&type=3&theater
és itt:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=171044979598749&set=a.162825263754054.25212.100000797447045&type=3&theater
Szeretettel üdvözöllek: Lujzi
|
Bocsánat, az őj, az persze ÚJ akart lenni :)
|
Kedves Alíz!! Nagyon boldog új évet, erőt, egészzéget kívánok!! Magunknak pedig azt, hogy még sok őj receptet olvashassunk ezen az oldalon :) Üdvözlettel, Erzsi <3
Válasz:
Kedves Erzsi!
Köszönöm szépen a jókívánságokat. Én is nagyon sok szépet és jót kívánok az új évre, és köszönöm, hogy látogatod az oldalt.
Aliz
|
Kedves Agni!
Én is nagyon örülök, hogy rátaláltál az oldalamra. Már több mint 6 éve készítem, azóta én sem vagyok nagyon aktív a konyhalistán, néha olvasom, és néha elmegyek egy-egy találkozóra, de ez az oldal minden szabadidőmet elveszi. Persze nagyon szeretek vele foglalkozni. Te sem panaszkodhatsz, mert a Te blogod is nagyon jó, időnként meg szoktam nézni. A pastizziodat meg rendszeresen készítem már vagy 10 éve.
Köszönöm, hogy írtál.:)
Üdv.: Aliz
|
Szervusz kedves Alíz!
nagyon örülök, hogy rátaláltam végre az oldaladra, mert nagyon sokszor eszembe jutottál, mióta a konyhalistán nem vagyok aktív. Borzasztóan tehetséges vagy, igaziból meg is ijeszt ez a rengeteg jobbnál jobb recept és arra gondolok, mi, a mezeibb bloggolok, nem is kéne írjunk. Örülök, hogy jól vagy és továbbra is teljes erőbedobással sütsz-főzöl. Szeretettel üdvözöllek Görögországból, Ágni (http://www.gorogkonyha.com)
|
Nagyon finomak a receptek, nagyon ugyes vagy hogy ijen finomsagokat tudol kesziteni:).
Válasz:
Köszönöm szépen a dícséretet.:)
|
Kedves Alíz!
Most néztem meg tőled egy receptet és hozzá a gyerekeid fotóit. Nagy öröm lehet két ilyen szép gyerek anyukájának lenni! Gratulálok hozzájuk! Erika
Válasz:
Kedves Erika!
Köszönöm szépen, nagyon kedves vagy.:)
|
Kedves Aliz!
Először is szeretnék Neked gratulálni csodás receptjeidhez. Nagyon sokat kipróbáltam már közülük, mindegyiknek óriási sikere volt.
Kezdőként látogattam oldalad, de mostanra elég ügyesen mozgom a konyhában:-))
Szeretnék Tőled egy kis segítséget kérni.
Már régóta próbálkozom a tortellini házilag való elkészítésével, de sajnos sehol nem találok olyan receptet és olyan profi útbaigazítást, ami alapján Nekem ez sikerülne.
Esetleg készítettél már ilyet? Nincs hozzá egy szuper recepted? Csak a Te receptjeiben bízom igazán:-))
Előre is köszönöm válaszod!
Szép Napot!
Üdv
Mónika
Válasz:
Kedves Mónika!
Köszönöm szépen a kedves sorokat, és nagyon örülök, hogy tetszik az oldal. Tortellinit már készítettem, de nincs róla receptem. Egyszerű gyúrt tésztát kell készíteni. Személyenként 1 tojással és kb. 10 dkg liszttel. A liszt mennyisége függ a tojás nagyságától vagy kiméred a lisztet, hozzáadod a tojásokat, és ha nagyon kemény lenne, mert pl. kisebbek a tojások, akkor egy pici vizet lehet adni hozzá. A tojást a liszttel sima, rugalmas tésztává gyúrom, és hagyom pihenni egy fél órát. Utána nagyon vékonyra kinyújtom. Ez nem olyan egyszerű, és nem gyors művelet, ha nincs tésztanyújtó gép. Attól függően, hogy mekkora tortelliniket akarok készíteni 4-5-6-7 cm nagyságú kockákra szeletelem a tésztát. A közepére teszek egy kis tölteléket, háromszögletűre hajtom, jól összenyomkodom, majd gyűrű formájúra hajtom és összenyomkodom a sarkát. Sós vízben megfőzöm. Itt van egy jó videó arról, hogy hogy kelll hajtogatni.
http://www.youtube.com/watch?v=Q8WNQTBhcw8
A tölteléke meg akármi lehet. Darált hús, sonka, gomba, sajt, spenótos túró. Erre sok receptet találsz a neten. A sonkás töltelékhez többnyire sajtos szószt szoktam készíteni. 2-3 dl tejszínt kb. 10 dkgreszelt sajttal összemelegítek. Nyomok bele fokhagymát, sózom, borsozom, reszelt szerecsendióval ízesítem, vagy apróra vágott zöldfűszerekkel. Ebben forgatom meg a kifött tésztát. Ha spórolósabban akarom készíteni, akkor tejszín helyett besamelt készítek, abba teszem a sajtot és a fűszereket. A gombás és a húsos töltelékhez meg paradicsomos szószt készítek. Erre sincs konkrét receptem. Itt is van néhány ötlet:
http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=236227
|
Kedves Aliz!
Évek óta látogatom az oldalad. Nem vagyok kezdő háziasszony,csak egy jól sütő-föző nagymama, aki a családját látja el finomságokkal. Engem is felháborít, hogy a nálad már korábban olvasott recepteket- legyen az süti, vagy étel- látom máshol sok más oldalon. Ugy tünteti fel, mintha ő kreálta volna, még annyi fáradságot sem véve, hogy a forrást feltüntesse. Tudom ez ellen semmit sem lehet tenni, ne bántson a tény, ez akkor is a Te kreációd marad.
További jó kisérletezéseket, és sok jó receptet kívánok.
Üdvözöllek Éva
Válasz:
Kedves Éva!
Köszönöm szépen a kedves bejegyzést.:)
Üdv.
Aliz
|
Kedves Alíz!
Nagyon szeretem az oldaladat, rengeteg jó tippet adtál már! Pasi létemre úgy alakult, hogy én vagyok a "séf" a családban aminek a párom őszintén örül :)
Mostanában ritkán fogok mellé, amikor valami különlegességet eszelek ki, ilyen a sajtos-zöldséges lasagne!
wok zöldségkeverékhez teszek pár fej szép gombát, cukkinit, fokhagymát, ízlés szerint ételízesítő-bors és lehetőleg oliva olajon szépen megpárolom. Amikor kész, roppanós maradjon, a végén pár szem friss paradicsommal dúsítom. Esetleg oljabogyót is tehetünk hozzá.
A sajt mártás: tejfölben tömlős sajtot vajat vagy margarint felolvasztok, só, fehérbors, tárkony a fűszerezés. Végezetül kevés tejjel higítom, majd liszttel visszasűrítem. (ügyeljünk rá, ne csomósodjon be..)
Kevés sószt kiveszek tejjel higítom vagy vízzel higítom, ez kerül majt a tepsi aljára. Azért higítom, mert így kevésbé ég le.
Lerakom a lasagne lapokat, szépen méretre vágva, majd jön a zöldséges réteg. Erre szépen elosztva, hogy a többi rétegre is jusson, elosztva szószt teszek, majd durvára reszelt sajttal meghintem. Újabb réteg lasagne jön rá és megismétlem az előbbieket. A tetejére jó vastagon rakom a szószt, majd 10-20 deka sajttal meghintem (én összesen 40 deka sajtot használtam el..)
Közepes forró 180-200 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük! Ügyeljünk, ha felpúposodik óvatosan szúrkáljuk ki, hogy a gőz tudjon távozni!
Jó étvágyat hozzá!
Hadd bátorkodjak egy kis reklámot tenni a mondandóm végére, ugyanis örömmel jelentem a két vicces blogomat (társoldalak) Nempite blog és Nempiti blog...mindkettő a "Világ-Ökörség" része, amolyan nemkutya.com stílusban, vicces képek, mindennapi friss dolgok:
Ha egy kis jókedvre vágytok, kérlek nézzetek be ide is, garantáltan nem bánjátok meg.
Köszi: Zsolt
Válasz:
Kedves Zsolt!
Köszönöm szépen, és örülök, hogy tetszik az oldal. A receptet is köszönöm, nagyon jól hangzik, talán még én is kipróbálom.
Mindkét blogodat megnéztem, és nagyon tetszik.:)
Üdv.
Aliz
|
Kedves Aliz!
Köszönöm, hogy ilyen gyorsan válaszoltál a levelemre. A jövőben célirányosan keresem az Aldiban, Tescoban és a Lidlben. Remélem, hogy egyszer rátalálok egy "igazia" fehér csokira, ami állagában is és ízben is megfelel az ízlésemnek.Jártam már úgy, hogy Ausztriában vettem fehér csokit, ami kimondottan sütéshez való. Szépen tudtam vele dolgozni, azonban az íze nem tetszett, nem szerettem, s azóta azt a típust nem is használom. Most keresem az "igazit"
Köszönöm válaszodat, folyamatosan népszerűsítem honlapodat, s természetesen sokat tanulok tőled.
Üdv: Gitta
|
Kedves Gitta!
Köszönöm szépen a kedves szavakat.:)
Fehér csokoládét legutóbb az Aldiban vettem. 20 dkg-os tábla, kimondottan süteményekhez. Jól olvad. Ugyanúgy kell vele bánni, mint a barna csokival. A Lidl-ben is veszem, de az egyik legjobbat a Tescóban találtam, 20 és 10 dkg-os, kék papíros, bár mostanában nem nagyon láttam. A túl olcsó fehér csoki nem jó. Néha lehet kapni 110-120 Ft/10 dkg-os csokit, de ezekkel már jártam úgy, hogy a mikróban megsült, és nem olvadt meg.
Üdv. Aliz
|
Kedves Alíz!
Régi olvasója, rendszeres látogatója vagyok az oldaladnak. Nagyon tetszenek a készítményeid, közülük sok mindent kipróbáltam már sikerrel. Tudni kell, én már nyugdíjas vagyok, de még mindig tudok tőled tanulni, ötletet meríteni. Honlapodhoz gratulálok, további szép sikereket kívánok.
Egy dolgot szeretnék tőled kérdezni. Hol lehet /jó minőségű/ fehér tortabevonó csokit vásárolni, melyik áruházláncok forgalmazzák? Mi a márkaneve a fehér tortabevonó csokoládénak, és olvasztáskor úgy kell-e eljárni vele, mint a barna csokinál?
Szíves válaszodat előre is megköszönöm.,
üdv. Gitta
|
Kedves Tusika!
Nagyon örülök, hogy rátalátál az oldalra, és köszönöm szépen, hogy népszerűsíted.:)
|
Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra! Azóta nagyon sok mindent kipróbáltam, pedig nem olyan rég nézegetem. Már sok barátomnak ajánlottam, és mindenki nagyon örült. Köszönöm!
|
Kedves Alíz! Nagyon boldog új évet kívánok Neked és Szeretteidnek, kívánom, hogy még sok finom receptet olvashattunk és készíthessünk tőled!
Dati
Válasz:
Kedves Dati!
Köszönöm szépen és én is nagyon boldog új évet kívánok!:)
|
[526-507] [506-487] [486-467] [466-447] [446-427] [426-407] [406-387] [386-367] [366-347] [346-327] [326-307] [306-287] [286-267] [266-247] [246-227] [226-207] [206-187] [186-167] [166-147] [146-127] [126-107] [106-87] [86-67] [66-47] [46-27] [26-7] [6-1]
| |